6 najlepších anglických miest, kam sa vybrať na vianočné nákupy

2013-12-09 15:30:00 |   |    | 

VEĽKÁ BRITÁNIA - Šaty a vianočné ozdoby, knihy, drogéria, skvelé darčeky a potraviny. Vybrali sme len niekoľko skvelých miest z Veľkej Británie, kde môžete začať s vianočnou náladou a nákupmi.



 

  • Bristol

Harvey Nichols (27 Philadelphia Street ) sa blyští na Vianoce a je to najlepšie miesto v Bristole, kde sa môžete zásobiť kozmetickými výrobkami, šatami a všetkým, na čo si len spomeniete. Pre vianočné ozdoby a darčeky pre príbuzných zájdite do Bristol Guild. Pre kreatívne typy a zvedavé deti navštívte obchod s neobvyklým výberom kníh Arnolfini.

 

  • Edinburgh

Miesto pre skvelé nezávislé obchodíky s krásnymi historickými predmetmi. Potrebujete niečo pre pánov? Pánske odevy nájdete v Corniche (20 Victoria Street), ak potrebujete skvelé knihy či nočný stolík, zavítajte do Analogue. Všetky vianočné veci nájdete aj na nemeckom trhu, ktorý sa koná od 25. novembra do 24. decembra.

 

  • Bath

The Bath Christmas Market sa koná od 22. novembra do 9. decembra. Keď už navštívite tieto miesta, zastavte sa v butiku Mee, nebudete ľutovať. V kuchyni Bertinet (12 St Andrews Ter) zájdite na vianočný puding a do najlepšieho nezávislého kníhkupectva Topping & CO. Darček v podobe anglickej literatúry ocení každý, kto si chce svoje jazykové zručnosti vylepšiť.

 

  • Manchester

Masívne vianočné trhy, ktoré sa vinú celým centrom mesta, vás pohltia. Zapadnete tak, že si kúpite brmbolcový klobúk, dáte si varené víno a vydáte sa na nákupy. Začnite na radnici, kde nájdete skvelú zbierku šperkov od nádejných návrhárov. Potom sa vydajte na Námestie sv. Anny za francúzskymi mydlami, slávnostným jedlom a ďalšími darčekmi pod stromček.

 

  • Oxford

Oxford ponúka jedinečnú vianočnú kulisu pre nákupy. Jeho tradičné kryté trhovisko je plné až po strechu Vianocami - jedlo, móda, remeslá, šperky, všetko pod jednou strechou.

 

  • Glasgow

Mesto je prosperujúcim vintage nákupným centrom, čo z neho robí aj ideálne miesto pre rôzne druhy vianočných darčekov. Pre čisto vintage vychytávky až gýče navštívte Foppe (358 Byres Road) a nájdete tam staromódne kúsky, ktoré fungujú ako vianočné dekorácie. 

 

Zdroj/autor: redonline.co.uk, Lenka Halamová, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.7/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa