Vintage nákupy v Londýne

2011-03-08 12:00:00 |   |    | 

VEĽKÁ BRITÁNIA - Centrum Londýna je ako stvorené na nákupy vintage vychytávok.



Obchody plné unikátnej pleteniny, elegantných doplnkov, množstva darčekov a originálnych kúskov, ktoré vaše nákupné brázdenie zmenia na neopakovateľný zážitok.

Ak čaro vintage módy len objavujete, začnite malými kúskami, ktoré oživia váš šatník. Nie nadarmo sa hovorí, že menej je niekedy viac.

Základom pointy nosenia vintage módy je dopriať si to najlepšie, čo každá éra ponúka. Kombinovať jeden vintage kúsok s klasickým oblečením z vás spraví výnimočnú.

Tieto kúsky môžu vyzerať odpudzujúco na vešiaku, no vkĺznite do nich a bude to skutočné dobrodružstvo. Žiadna uniformná móda, outfit splývajúci v dave ostatných značiek, strihov a kombinácií, ktoré nosí väčšina ľudí.

Začať treba u Beyond Retro na 110 Cheshire Street, v obrovskom nákupnom dome plnom tovaru zo 60. a 70. rokov. Buďte si isté, že nájdete čo to na večernú párty, výnimočný kúsok do skrine, ktorý bude nadčasovým šperkom vášho šatníka.

V obchode nájdete viac ako pätnásť tisíc položiek, medzi inými jedinečné japonské kimono, mexický suvenír v podobe bundy, vojenské uniformy alebo tričká z 50. rokov.

Ďalšou zastávkou by rozhodne mal byť trh starožitností, ktorý je rajom pre milovníkov vintage módy. Jedno z najlepších miest, kde nájdete úžasné starožitnosti, šperky, doplnky. Vek niektorých artefaktov siaha až do 40. roku pred naším letopočtom.

Trh plný kabeliek, topánok alebo šperkov, ktoré svojou výnimočnosťou oživia a očarujúcim spôsobom spestria váš šatník. Ak máte záujem o dizajnérske kúsky kabeliek a pier, zamierte rozhodne do obchodu Bags of Glamour, ktorý sa tiež nachádza na trhu so starožitnosťami. Vyberať z kolekcie elegantných tašiek z 1940 a 1950 roku vás rozhodne zamestná na niekoľko hodín.

 

Vintage oblečenie (Vintage Clothing) je všeobecný, módny výraz pre nové alebo second hand odevy pochádzajúce z minulých rokov. Všeobecne povedané, oblečenie, ktoré bolo vyrobené pred rokom 1920 zaraďujeme do starožitného oblečenia a odevy vyrobené od roku 1920 do roku 1980 patrí do vintage. Samotné slovo vintage je prevzaté z vinárskej terminológie. Používa sa aj v súvislosti s maloobchodným predajom, napr "Vintage - obchod s oblečením“. Tiež môže byť ako prídavné meno: "Toto oblečenie je vintage." Viac o vintage móde

 

Zdroj/autor: feminity, drom

VIDEO Vintage Look na londýnskych uliciach



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: stockxchng

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa