CESTOVATEĽKA Ako prežiť let

2010-05-24 11:30:00 |   |    | 

Byť cestovateľkou je úžasné... až na prípady, keď ste nútená tráviť dlhé hodiny v lietadle.



Malý priestor, zmeny tlaku v kabíne a dokonca aj ten suchý vzduch, ktorý tam musíte dýchať, vám môžu začiatok vašej dovolenky poriadne pokaziť. Alebo aj nemusia, ak sa budete držať nasledujúcich rád.

 

Oblečte sa pohodlne

 

Ideálnym riešením na cesty je pohodlné bavlnené tričko voľnejšieho strihu, ktoré vás neomína ani neškrtí. Oblečte si nohavice z prírodných materiálov, ktoré dobre sajú pot a sťahujú sa na šnúrku. Čím menej zipsov a gombíkov na oblečení máte, tým pohodlnejšie sa vám bude cestovať.

 

Počas letu vaše nohy mierne opuchnú. Neobúvajte si preto tesné topánky alebo dokonca čižmy, najlepším riešením je pohodlná športová obuv na šnurovanie. Pokojne sa vyzujte, budete sa cítiť oveľa uvoľnenejšie. Majte však na pamäti, že v prípade rýchlej evakuácie lietadla nebudete mať na nejaké šnurovanie vôbec čas.

 

Pozor - bezpečnostné predpisy stále nedovoľujú vziať si na palubu lietadla väčšie množstvo tekutín. O podrobnostiach sa radšej informujte u letiskového personálu. 

 

  • Zabudnite na mejkap

Spoľahnite sa na vašu prirodzenú krásu a nechajte svoje kozmetické náčinie pred letom nedotknuté.  Pred letom si dôkladne vyčistite pleť a nakrémujte hydratačným krémom, bude to potrebovať. Počas letu si párkrát naneste tenkú vrstvičku toho istého krému na tvár, ruky a krk.

 

Užitočným trikom je aj malá fľaštička s rozprašovačom. Naplňte ju minerálnou vodou a z času na čas si ňou zvlhčite tvár i vzduch naokolo. Sama uvidíte ten rozdiel, keď vystúpite z lietadla bez pocitu napnutej a unavenej pokožky.

 

Ak nosíte kontaktné šošovky, suchý vzduch v kabíne môže spôsobiť, že budú vaše oči podráždené a boľavé. Pribaľte si preto aj jedny klasické dioptrické okuliare, aby ste sa zbytočne netrápili. 

 

 

  • Zbavte sa tlaku v hlave

Nepríjemný pocit zaľahnutých uší a búšenia v hlave sa môžete zbaviť usilovným žutím žuvačky, alebo cmúľaním tvrdých cukríkov. Nič vám však od tlaku neuľaví tak, ako jedno poriadne zívnutie.

 

  • Zacvičte si

Keď dlho sedíte na jednom mieste, pravdepodobne sa začnete cítiť meravá a stuhnutá. Malý strečing vám pomôže uchovať si svaly pružné, aj keď sa práve nachádzate nad oceánom. Susan Lee, uznávaná americká fitnes trénerka odporúča týchto niekoľko jednoduchých cvikov:

 

  • Dupkanie

Dupnite 10 krát pravou a následne 10 krát ľavou nohou. Potom 3 minúty dupte striedavo jedným a druhých chodidlom. Rozprúdi to krv vo vašich končatinách a ľahšie sa tak vyhnete kŕčovým žilám.

 

  • Číslice

Predstavte si, že váš palec na nohe je ceruzka. „Napíšte“ ním na dlážku čísla od jedna po osem, najprv pravým, potom ľavým. Tých osmičiek pre istotu nakreslite hneď niekoľko. V čínskej kultúre totiž veria, že práve toto číslo prináša do života úspech a prosperitu

 

  • Otáčanie

Otáčajte pomaly svoj trup na doprava, tak ďaleko, ako to len ide a v konečnom bode na chvíľu zastaňte. Následne sa vráťte do vzpriamenej polohy a opakujte na ľavú stranu. Dbajte na uvoľnené hlboké dýchanie, umocní to váš pôžitok z pohybu.

 

  • Krčenie plecami

Pomaly priblížte svoje plecia k ušiam a napočítajte do dvoch. Následne pomaličky zatlačte plecia smerom nadol, tak ďaleko od uší, ako vládzete.

 

  • Natiahnutie krku

Posaďte sa absolútne vzpriamene, pozerajte sa dopredu a pravým uchom sa dotknite pravého pleca, nekrčte ním! Budete cítiť, ako sa vám ľavá strana krku príjemne naťahuje. Opakujte na ľavej strane, nerobte zbytočne prudké pohyby. Tento jednoduchý cvik vám perfektne ochráni krčné svaly pred stuhnutím...

 

 

...alebo to skúste, ako slečna z obrázku.

 

 

 

 

Zdroj/autor: loisa,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: jupiterimages

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa