CESTOVATEĽKA Ako nakupovať v Miláne

2010-09-19 12:00:00 |   |    | 

TALIANSKO/ video - Miláno je nebom na zemi pre všetkých, ktorí radi nakupujú. Nájdete tu naozaj všetko čo potrebujete, najmä ak vás zaujíma móda a módne trendy.



Okrem krásnych butikov vás očarí aj samotné mesto. A po dôkladnej prehliadke obchodov si môžete naplánovať návštevu svetovo presláveného operného divadla La Scala alebo sa len tak prechádzať uličkami tohto krásneho mesta.

Prvé zmienky o Miláne sú už z roku 600 pred Kristom. Predpokladá sa, že mesto založili Kelti. Neskôr sa stalo súčasťou Rímskej ríše a hlavným mestom Západorímskej ríše. Kedysi druhé najväčšie mesto v Európe však utrpelo po nájazde hunského kráľa Attilu a pozviechalo sa až v roku 569, kedy sa stalo súčasťou ríše Longobardov.

Počas nasledujúcich storočí sa mesto stávalo súčasťou veľkých mocností. Zpod vlády Habsburgovcov sa vymanilo až v roku 1859 a prešlo do Sardínskeho kráľovstva, ktoré sa neskôr zmenilo na Talianske kráľovstvo.

Dnes v Taliansku zastáva ekonomický post a patrí k najbohatším mestám v Európskej únii. K pozoruhodným historickým pamiatkam patrí Milánsky dóm, Sforzovský hrad (Castello Sforzesco), Bazilika sv. Lorenza, Kostol Santa Maria delle Grazie s da Vinciho Poslednou večerou, galéria Pinacoteca di Brera a svetoznáma La Scala.

 

Quadrilateral či Galleria Vittorio Emanuelle II.

Mesto je už niekoľko desaťročí talianskou mekkou módy. Niet sa čo čudovať, veď v Miláne svoju kariéru odštartovalo niekoľko špičkových módnych návrhárov, ktorí dnes patria k elite. Svoju kariéru tu začal Giorgio Armani, Miuccia Prada, návrhárske duo Dolce & Gabbana, Gianfranco Ferré aj Versace.

Najvhodnejšou oblasťou na nákupy je štvrť Quadrilateral, ktorá je formovaná ulicami Via Montenapoleone, Via Sant’Andrea, Via Monzani a Via della Spiga. Sídlia tu značky Armani, Dolce & Gabbana, Ferragamo, Gucci, Prada, Trussardi, Valentino, Versace, Louis Vuitton, Laura Biagiotti, Krizia, MaxMara, Missoni a Exté.

Ak milujete značku Versace, nákupným rajom pre vás bude butik, ktorý zaberá celé štyri poschodia. Nájdete ho na ulici Via Mantenapoletane 2.

Ak sa počas nakupovania chcete kochať aj architektúrou, určite neodolajte a zamierte do The Galleria Vittorio Emanuelle II. Dvojitá krytá arkáda, ktorá patrí medzi najstaršie nákupné centrá v Európe, ponúka nielen množstvo značkových obchodov ako Prada či Louis Vuitton, ale aj štýlové kaviarničky a reštaurácie.

Nájdete tu aj najluxusnejší milánsky hotel Town House Galleria, ktorý ponúka najluxusnejšie a, samozrejme, aj najdrahšie apartmány a služby.

Aj mimo historického mestského centra sa nachádzajú obchodné centrá. Výhodne môžete nakúpiť v nákupných centrách Corso Buenos Aires, Corso Vercelli, Corso XXII Marzo. Osempodlažné centrum La Rinascente upúta širokou ponukou značiek od Burberry, Roberta Cavalliho, DKNY, cez Karla Lagerfelda, Marca Jacobsa, Chloé až po Soniu Rykiel.

Mali by ste mať na pamäti, že obchody v Taliansku majú svojský režim. Otvorené sú od 9.30 až do 13.00. Po krátkej obednej sieste sa otvárajú buď o 15.30 alebo o 16.00 a zatvárajú o pol ôsmej až ôsmej. Niektoré obchody sú v nedeľu zatvorené a otvárajú zväčša až v pondelok poobede.

 

Zdroj/autor: feminity, drom

VIDEO Skutočné Miláno



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
1.5/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa