CESTOVATEĽKA Ponožky v sandáloch

2010-07-23 14:00:00 |   |    | 

VEĽKÁ BRITÁNIA / video - Milé cestovateľky, trendom ženskej módy pre tohtoročnú jar a leto je nosenie ponožiek alebo podkoleniek v sandáloch...



Ponožky majú tento rok priťahovať pozornosť aj inak, uviedol britský denník Telegraph s odvolaním sa na kolekciu módnych domov vrátane Christiana Diora.

Vytiahnite si ponožky až ku kolenám alebo ich zrolujte ku kotníkom, radia módni návrhári ženám. Či už si vezmete nejaké priliehavé, parádne alebo vlnené, pár ponožiek podľa nich bude okamžitou cestou k módnemu doplneniu šatníka a k vzhľadu nôh.

Ponožky v dámskych topánkach síce môžu niekoho zaraziť, ale takýto je vzrastajúci trend módnych prehliadok uplynulých sezón. Ponožky ku kotníkom i podkolienky sa momentálne objavili napríklad v nových kolekciách Christiana Diora, Margaret Howell, Reia Kawakuboa, Johna Galliana  či Christophera Baileyho.

Článok však poukazuje aj na to, že trend bude vhodný najmä pre mladé dievčatá. Ženám nad 30 rokov radí, aby sa novou módou ponožiek neriadili. Pokiaľ však chcú ženy zakryť tučné kotníky, nemusia byť ponožky zlý nápad, mali by však zvoliť tmavú farbu.

Od 50. rokov minulého storočia, kedy mladí fanúšikovia amerického speváka a herca Franka Sinatru nosili biele ponožky stočené ku kotníkom, nebola táto súčasť oblečenia v popredí záujmu. Vracať sa do sveta módy začali najprv v Japonsku, podporila ich značka Prada i herečka Carrie Bradshaw zo známeho televízneho seriálu Sex v meste (Sex and the City).

Trendom zrejme zostanú aj po lete, usúdila odborníčka na módu Hilary Alexander.

 

Zdroj/autor: čtk, telegraph, janqa, drom

VIDEO John Galliano - kolekcia jar/leto 2010



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa