Horor na pláži v Chorvátsku: Agresívny vták takmer vyďobal dieťaťu oko!

2023-07-27 12:30:00 |   |    | 

Na pláži v Banjole na chorvátskej Istrii došlo koncom minulého týždňa k dramatickej situácii. Na 12-ročné dieťa znenazdajky zaútočil vodný vták a začal ho zobákom udierať do hlavy. Je obrovské šťastie, že nedošlo k vážnejšiemu zraneniu.



 

Bola to hrôza,“ opisuje situáciu otrasená matka dieťaťa pre chorvátsky portál Istra24.hr. Podľa jej slov sedelo dieťa v plytkej vode a snažilo sa nasadiť si potápačskú masku, keď k nemu zozadu pristúpil vták a začal ho ďobať do tela a hlavy. Zameriaval sa údajne predovšetkým na oči.

Dieťa začalo kričať a snažilo sa brániť pred agresívnym vtákom. My sme si najprv ani neuvedomili, čo sa deje. Manžel však potom skočil do mora, schmatol dieťa a vytiahol ho von. Vták sa po útoku stiahol,“ hovorí Chorvátka, ktorá si správanie zvieraťa nevie vysvetliť, pretože v blízkosti nebolo vidno ani hniezdo či mláďatá.

Zaútočil z ničoho nič. Nepamätám si, že by sa niekedy na istrijských plážach niečo také stalo,“ uzatvára matka napadnutého dieťaťa, ktoré je našťastie bez vážnejších zranení, hoci mu po incidente zostala viditeľná rana pod okom.

Chorvátske médiá píšu, že útočníkom bola potápka, priložená fotografia však zobrazuje kormorána. Potápky pritom obývajú prevažne rieky a jazerá s trstinou, pričom kormorány sú aj v Jadranskom mori bežné.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa