Turisti ušli bez zaplatenia: Neuveríte, kto za nich účet uhradil

2023-08-19 15:00:00 |   |    | 

Talianska vláda zaplatila účet za štvoricu Talianov, ktorí sa najedli v reštaurácii v albánskom meste Berat, ale potom ušli bez platenia, čo pobúrilo miestnych. Informuje o tom server BBC News, ktorý píše o "ojedinelom diplomatickom kroku".



Zábery mladých Talianov, ktorí po večeri v jednej z reštaurácií v Berate ponáhľane opúšťajú miesto, obletelo sociálne siete, a prípadu sa potom začali venovať aj albánske a talianske médiá. Spomenul ho dokonca albánsky premiér Edi Rama v rozhovore so šéfkou talianskej vlády Giorgiou Meloniovou, ktorá do jeho krajiny zavítala na dovolenku. Tá na to reagovala tým, že veľvyslancovi Talianska povedala, aby "išiel a zaplatil za tých idiotov".

 

Talianske veľvyslanectvo v Albánsku teraz potvrdilo, že účet na v prepočte 80 eur (1920 Sk) uhradilo v plnej výške. "Taliani rešpektujú pravidlá a splácajú svoje dlhy a my dúfame, že sa podobné epizódy nebudú opakovať," konštatovali talianski diplomati.

Rama očakáva, že do Albánska tento rok na dovolenku príde takmer 500.000 Talianov, ktorých sem lákajú predovšetkým výrazne nižšie ceny ako v ich domovine.

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa