AKTUALIZOVANÉ: Na Malorke sa zrútila reštaurácia, odhalili totožnosť mŕtvych turistov

2024-05-24 07:00:00 |   |    | 

Obrovské nešťastie. Po zrútení časti budovy reštaurácie Medusa Beach Club v meste Palma na španielskom ostrove Malorka včera večer zomreli štyria ľudia. Ďalších 16 ľudí je vážne zranených.



 

Pri štvrtkovom zrútení terasy baru v letovisku Playa de Palma zomreli dvaja zamestnanci baru - 23-ročná Španielka a 44-ročný Senegalec - a dve mladé nemecké turistky vo veku 20 a 30 rokov. Z ďalších 16 zranených je ich sedem v kritickom stave, zvyšných deväť sa nachádza s ťažkými zraneniami mimo ohrozenia života, píše agentúra DPA.

Podľa španielskych médií sa okolo 20:00 zrútila terasa dvojposchodovej reštaurácie Medusa Beach Club, ktorá sa nachádza na pobrežnej promenáde letoviska Playa de Palma pri hlavnom meste ostrova Palma.

Príčina nešťastia sa vyšetruje, ale podľa hovorcu miestnej polície sa terasa mohla zrútiť kvôli tomu, že bola preťažená. Podľa BBC sa ľudia prepadli do priestoru, kde boli zákazníci a pracovníci reštaurácie.

Záchranári potom prehľadávali trosky, pretože panovali obavy, že v nich mohli uviaznuť ďalší ľudia. Úrady preto vyzvali všetkých v okolí, aby zachovali ticho, aby záchranári mohli počuť prípadné volanie preživších.

Španielsky premiér Pedro Sánchez vyjadril sústrasť rodinám obetí a zaželal skoré uzdravenie zraneným. Vláda je podľa neho pripravená vyslať miestnym úradom potrebnú pomoc.

Malorka je najväčším z Baleárskych ostrovov, ktoré sa nachádzajú v Stredozemnom mori. Patrí medzi obľúbené turistické destinácie, len vlani ju podľa BBC navštívilo viac ako 17 miliónov ľudí.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Nedeľa, 16. jún. 2024. Meniny má Bianka, Blanka.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa