SKI INFO Prázdniny sú v plnom prúde, strediská lákajú zľavami a podujatiami

2009-02-19 18:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Na viacerých územiach Slovenskej republiky sneží. Podľa meteorológov bude sneženie na rôznych miestach krajiny pretrvávať celý týždeň.



Vo výške 1500 metrov predpovedajú až mínus 12 stupňov Celzia. Lyžiarske strediská chytajú druhý dych a všetko naznačuje tomu, že príroda konečne dopraje aj lyžiarom. Snehová pokrývka dosahuje svoje maximá, za posledné dva dni pripadlo vo viacerých strediskách viac ako 50 cm snehu, napríklad v Ski Zábave Hruštín, v Oravskej Lesnej alebo v Skalitom – Serafínov!

Najviac snehu je už tradične na Chopku – Juh, kde v časti kosodrevina hlásia 185 cm snehu. Podľa Ski.sk viac ako 120 stredísk z celého Slovenska hlási podmienky veľmi dobré. Lyžuje sa takmer v 150 strediskách a cez víkend sa očakáva otvorenie aj mnohých menších vlekov.

V súvislosti zo snežením stúpa aj lavínové nebezpečenstvo! Vo vysokohorskom teréne Západných Tatier trvá veľké lavínové nebezpečenstvo! t.j. 4. stupeň z 5-dielnej medzinárodnej stupnice, v ostatných pohoriach trvá zvýšené lavínové nebezpečenstvo! t.j. 3. stupeň. Avšak vyznačené lyžiarske svahy a trate sú bezpečné. Radosť pre lyžiarov môže byť o to väčšia, že toto počasie nás zastihlo práve počas školských prázdnin. Momentálne majú prázdniny v Bratislavskom, Nitrianskom  a Trnavskom kraji (od 16. – 20. februára). 

Už tradične strediská očakávali práve od týchto prázdnin zvýšený záujem o lyžovačku.

Spokojnosť s prázdninami je aj na strane prevádzkovateľov vlekov. Z Donovalov sa pre Ski.sk vyjadril Ing. Miroslav Dobrota, marketingový manažér: „Návštevnosť strediska je tento týždeň vyššia ako predchádzajúce 2 týždne. Určite je to aj momentálne prebiehajúcimi prázdninami detí zo západného Slovenska. Ubytovacie zariadenia na Donovaloch nie sú obsadené na 100 % ako tomu bývalo počas prázdnin v minulých sezónach, preferované sú ubytovacie zariadenia nižšieho štandardu s nižšou cenou. Okrem slovenských lyžiarov máme v stredisku aj dovolenkujúcich Poliakov, Čechov a opäť aj maďarských návštevníkov.“

Spokojnosťou sa netaja v Ski Lande Stará Myjava. „Práve obdobie týchto prázdnin má pre nás veľký význam, nakoľko sme menšie stredisko v tomto kraji. Navyše okrem nás sú tu v prevádzke už len asi štyri strediská. Oproti minulému roku máme 100%-ný nárast návštevníkov, pretože minulý rok sme o takomto čase už ani nelyžovali.“ Uviedol pre Ski.sk pán Szita, maiteľ strediska.

V Skalke pri Kremnici môžu čitatelia banskobystrického a nitrianskeho Echa uplatniť nárok na zľavu vo výške 15 % až do 13.4.2009 prázdniny hodnotia taktiež veľmi pozitívne: „Vplyvom prázdnin máme v stredisku vyššiu návštevnosť. Na vleky sa ale nečaká, takže pokojní sme aj my, aj lyžiari. Škoda akurát, že oproti minulej sezóne máme lyžiarov menej.“ Hovorí Ing. Veronika Báb, konateľka spoločnosti Skalky, s.r.o.

Väčšinu lyžiarskych stredísk treba pochváliť, že napriek hospodárskej kríze, prechodu na novú menu, či ďalším faktorom brániacim cestovnému ruchu, reagujú veľmi pružne a okrem mnohých lákavých akcií, ktorými spestrujú lyžovačku, ponúkajú rôzne zľavy pre lyžiarov. Objavujú sa rôzne typy zliav.

Okrem tradičných detských a seniorských, sa opäť začínajú objavovať regionálne zľavy, zľavy distribuované na základe kupónov, zľavy na ISIC, ITIC, EURO 26, rodinné a skupinové zľavy. Aby Vás lyžovačka vyšla čo najlacnejšie, odporúčame navštíviť stránku Ski.sk, alebo stránku strediska, do ktorého sa chytáte vyraziť. Na tie najatraktívnejšie akcie vás opäť chceme pozvať do Parku Snow Donovaly, kde si bude celý víkend z čoho vyberať.


 

  • 21.2.2009 sa tu uskutočnia krňačkové preteky. Práve v tomto stredisku sa uskutoční  6. Medzinárodná veľká cena Donovalov, patriaca pod Slovenský pohár v krňačkových pretekoch. Sú to preteky na drevených sánkach, na ktorých sedia dvaja pretekári. Pritom brzdenie je povolené len nohami, čo na trati dlhej 1350 metrov a s prevýšením 300 metrov pretekárom určite zdvihne adrenalín. Preteky tradične sprevádza dobrá nálada.
  • 21.2.-1.3.2009 sa tu uskutoční Freeskiing Rookie Camp 2009. Pôjde už o druhý ročník, pričom organizátori sľubujú výrazne zvýšenie kvality oproti minulému roku. Camp potrvá 6 dní a v cene campu je samozrejme štartovné na podporené freeski preteky na Slovensku FREESKI BATTLE, ktoré sa uskutočnia v sobotu 28.2.2009.
    Navyše sa tu cez víkend uskutoční ďalšie kolo z akcie Rossignol Demo Tour a spestriť program by mohol aj Donovalský psík - lyžiarske preteky žiakov.
    Fašiangová sezóna vyvrcholí vo viacerých strediskách rôznymi zábavami a karnevalmi na snehu. 21.2.2009 sa môžete tešiť na veselicu v Jasenskej doline, alebo VIlmos party na svahu v Šachtičkách, kde sa môžete opäť tešiť na skvelú zábavu, DJ a hostesky. Obdobné akcie budú napríklad v stredisku Poráč/Brodok, alebo 22.2. vo Vyšných Ružbachoch.

 

Z verejných pretekov treba dať do pozornosti:

  • 20.2.2009 Verejné preteky na Táloch
  • 21.2.2009 Family Cup v Ski parku Kubínska Hola
                        Baba Cup 09 Snowboard best trick na Pezinskej Babe
  • 22.2.2009 preteky o pohár Meander Parku (Meander Park Oravice)

 

Strediská sa už pripravujú na ďalší týždeň prázdnin. Budúci týždeň budú prázdniny v Košickom a Prešovskom kraji. Práve pri tejto príležitosti v Stredisku Jahodná sa od 23.2.2009 uskutoční 5 dňový prímestský tábor určený predovšetkým pre deti z Košíc. Od 7.45 hod do 16.30 hod bude postarané o deti od 6 - 15 rokov pod vedením pedagógov a inštruktorov. Súčasťou programu bude  výuka lyžovania, snoubordovania, bazén, sauna, stolný tenis a herňa.

 

 

Zdroj/autor: skiinfo,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: tasr

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa