Kam na výlet z Amsterdamu? Poradíme vám tie najzaujímavejšie tour

2022-06-08 08:00:00 |   |    | 

Amsterdam nepochybne ponúka veľké množstvo zaujímavých pamiatok a miest. Keď sa tam však vyberiete na dlhší pobyt, určite by ste chceli zájsť aj na výlet mimo holandskej metropoly. V tom prípade si vyberte zo širokej ponuky výletov, ktoré organizujú do okolitých regiónov.



 

Giethoorn a Zaanse Schans

Keď raz objavíte čaro holandského vidieka, už navždy zostane vašou láskou. Najznámejšou dedinkou je nepochybne Giethoorn. Nenájdete tam totiž cesty, môžete sa iba plaviť loďkou alebo sa prejdete po chodníkoch pomedzi domčekmi. Na jar všade v okolí kvitnú kvety, takže to vyzerá ako rozprávkové mestečko.

Druhá zastávka tejto tour vedie do Zaanse Schans, čo je skanzen holandskej dedinskej architektúry. Uvidíte tam typické drevené stavby, nechýbajú farebné fasády, veľa zelene a taktiež zopár veterných mlynov. Celodenná tour trvá od deväť do desať hodín a jej súčasťou je aj hodinová plavba, ktorá vás prevedie holandským vidiekom. V závere sa dostanete do Giethoornu, kde máte čas na vlastné preskúmanie jeho zákutí.

 

Bruggy

Tento výlet patrí ku dlhším, pretože trvá takmer dvanásť hodín a zavítate do susednej krajiny. Hlavným dôvodom je, že vás čaká dlhá cesta do „Benátok severu“ alebo tiež „belgického hlavného mesta čokolády“, ako často prezývajú Bruggy. Výlet bude rozdelený do troch hlavných častí. Najprv sa prejdete spolu so sprievodcom po centre.

Vtedy uvidíte všetky hlavné atrakcie ako kostol zasvätený Panne Márii, prejdete sa popri hlavných kanáloch, dozviete sa niečo ho histórii a predstava vám aj ich historickú radnicu. Keď už spoznáte tieto hlavné štvrte, dostanete čas pre seba. Vtedy si môžete zájsť na obed alebo navštíviť niektoré z múzeí. Na záver výletu vás čaká plavba po kanáloch, počas ktorej spoznáte Bruggy opäť z inej perspektívy. Po príjemnom dni vás čaká cesta do Amsterdamu, ktorá vedie cez zaujímavé oblasti.

 

Rotterdam, Delft a Haag

Ak viac ako vidiek uprednostňujete mestskú turistiku a spoznávanie pamiatok, istotne sa vám zapáči táto ponuka. Počas osemhodinového výletu spoznáte tri veľké holandské mestá, z ktorých každé ponúka trošku iný pohľad na typickú architektúru tejto krajiny.

Rotterdam vás upúta modernejšími stavbami, ktoré sú sústredené v širšom centre. Môžete sa prejsť tiež starým prístavom a nevynechajte nani ávštevu trhu, kde si pochutnáte na domácich špecialitách. Ešte pred obedom stihnete aj vyhliadkovú plavbu, aby ste sa už potom presunuli do mesta Delft, kde sa nachádza jedna z najznámejších holandských fabrík na výrobu porcelánu.

Vzácne kúsky tu vyrábajú nepretržite od 17. storočia. Posledná zastávka je v Haagu, kde si pozriete historický palác a cestou domov sa ešte zastavíte v Parku miniatúr v Madurodame. Celý deň budete mať pestrý program a čo je dôležité, Holandsko spoznáte z viacerých uhlov.

 

Záhrady Keukenhof a Zaanse Schans

Rovnako pútavý výlet zažijete do Keukenhofu, jednej z najkrajších botanických záhrad na svete. Špecializujú sa najmä na pestovanie tulipánov, z ktorých vytvárajú priam umelecké prírodné diela. Ešte predtým vás však čaká vyhliadková jazda okolo mesta Lisse, kde sa počas jari a leta môžete tešiť na lúky plné kvetov.

Nechýba ani návšteva skanzenu Zaanse Schans, kde máte čas na samostatnú prehliadku. Cestou späť sa môžete tešiť aj na zaujímavé nákupy. Najprv sa zastavíte vo fabrike, kde vyrábajú tradičné holandské dreváky, potom zavítate do miestnej farmy na výrobu chutných syrov.

 

Dedinky a vodné mlyny

Niektoré tour ponúkajú špeciálne zastávky, počas ktorých sa vyhnete veľkým turistickým atrakciám. Počas tohto osemhodinového výletu dostanete možnosť spoznať pravú vidiecku atmosféru.

Najprv začnete v Zaanse Schans, potom sa už budete potulovať malými mestečkami a dedinkami Edam, Volendam a Marken. Uvidíte historické kostoly, domy z 15. storočia a staré pôvodné farmy a remeselnícke dielne.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa