Afrika – exotická dovolenka

Réunion je impozantnou horolezeckou baštou

Réunion
2011-11-30 10:35:00

„Oui, oui, monsieur,“ zašepká mladá snedá servírka a prinesie raňajky s jemnou čokoládou a krehkým croissantom. Žeby Paríž? Marseille? Vôbec nie. Keď sa pozriete z okna, miesto Eiffelovky uvidíte divoko špicaté skaliská, ktoré kýchajú sopečný dym, a pralesnú čapicu, kde kvitne vanilka alebo orchidea. Takto vás víta Réunion, ostrovná perla pre aktívnych turistov. viac »

Za krásami africkej divočiny sa vydajte do Kene

Keňa
2011-11-19 10:00:00

Na východnom pobreží južnej Afriky leží krajina obmývaná priezračnou vodou Indického oceánu. Biely piesok na plážach tu striedajú savany, pláne, lesy, hory a jazerá. Pozdĺž pobrežia sa tiahne dlhý koralový útes, kde pri šnorchlovaní objavíte, že nie všetko bohatstvo sa skrýva na pevnine. A keď sa vydáte i na safari, očarí vás Keňa tak, že sa sem budete chcieť vrátiť a spomeniete si na ňu zakaždým, keď na dvere zaklope zima. viac »

Prejdite sa po Kamerune a spoznajte tajomstvo Pygmejov

Kamerun cesta
2011-11-13 10:00:00

Kamerun je rôznorodá krajina plná kontrastov. Môžete sa vydať po stopách goríl, šimpanzov alebo celej „veľkej päťky“. Ak upriete zrak k oblohe, uvidíte i vzdušné poklady Kamerunu, ktorými sa stali miestni pestrofarební operenci. Veľkým lákadlom je i stretnutie s tajomným kmeňom Pygmejov. viac »

Viktóriine vodopády

Viktóriine vodopády
2011-10-21 14:30:00

V dnešnej časti seriálu o najexotickejších miestach sveta navštívime Viktóriine vodopády, ktoré podľa mnohých odborníkov patria medzi tie najkúzelnejšie turistické lákadlá Afriky. viac »

Maroko, krajina nespútaných Berberov a mätového čaju

Maroko
2011-10-03 10:30:00

Vysoké zasnežené hory, ale i pláže pri pobreží Atlantiku, vyprahnutá nehostinná púšť, ale aj zelené údolia s palmami obsypanými banánmi, známe architektonické pamiatky i doposiaľ neobjavené prírodné skvosty. viac »


<< Predchádzajúci Nasledujúci >>
Piatok, 10. máj. 2024. Meniny má Viktória.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa