Afrika – exotická dovolenka

Exotický raj Madagaskar

Baobaby pri západe slnka,
2012-03-14 15:00:00

MADAGASKAR - Geografická izolácia na ňom zakonzervovala krásy prírody, styky s inými národmi ovplyvnili jeho obyvateľov. Madagaskar bol odjakživa predmetom záujmu, no dnes namiesto kolonizátorov láka turistov. Ak láka aj vás, pri návšteve tohto rajského ostrova musíte jednoznačne urobiť tri veci: prejsť sa dažďovým pralesom, objaviť unikátnu faunu a flóru a spoznať miestnu kultúru. viac »

Na dobrodružnú výpravu do Afriky

Slávnostné oblečenie Masajov, Keňa
2012-03-05 15:40:00

Kontinent Afrika je druhým najväčším a najľudnatejším svetadielom. Tým prvým je samozrejme Ázia. Má 61 štátov a približne jednu miliardu obyvateľov. Sudán je najväčším štátom Afriky a najmenším je súostrovie v Indickom oceáne - Seychely. Najmenším štátom na pevnine je Gambia. K pýcham Afriky patrí asi najväčší počet a rozmanitosť druhov zveri. viac »

Chefchaouen - jedno z najkrajších miest Maroka

Uličky mediny
2012-02-17 12:05:00

MAROKO - Najskôr si pomyslíte, že ste sa ocitli na niektorom z gréckych ostrovov. Iba obrysy blízkych minaretov a vôňa kuskusu vás vráti späť do marockej reality a do neobyčajného modrého mesta Chefchaouen. viac »

Veľká päťka v Tanzánii

Ráno v Ngorongoro
2012-02-09 10:00:00

Veľká päťka, pre väčšinu z nás neznámy pojem, čo znie exoticky, záhadne a nebezpečne. Veľká päťka, lovecký sen lovcov na afrických pláňach od 18. storočia až do dnes. Lev, slon, byvol, leopard a nosorožec. Nebezpeční a famózni vládcovia savany. Kde uvidíte v Tanzánii Veľkú päťku? viac »

Na Madagaskare sa prejdete v tieni obrovských baobabov

Prejdite sa v tieni
2012-02-05 10:00:00

Nebaví vás klasická dovolenka s polihovaním pri mori? V tom prípade je pre vás Madagaskar ako stvorený. Tento exotický ostrov v blízkosti Afriky je totiž plný farieb a panuje tu počas väčšej časti roka nádherné počasie. K tomu pripočítajte rozmanitosť miestnej fauny, chameleóny, lemury, exotické rastliny alebo mohutné baobaby a máte ideálnu krajinu pre prechádzku, ako vystrihnutú z rozprávky. viac »

Keď exotika láka

Z balkóna
2012-01-28 10:00:00

Tuniská Djerba, ďaleký Maurícius, slnečná Gran Canaria či egyptská Hurghada. Nechajte sa zlákať exotikou a vycestujte za morom, slnkom a odlišnou kultúrou niekam ďaleko, za hranice Európy. viac »

Do slnečného Maroka za dobrodružstvom

Ksar v Ait ben
2012-01-23 15:55:00

Maroko - táto africká krajina na severe kontinentu láka nielen na vyhlásený mätový čaj či tržnicu v Marakeši, ale aj na slávnu Casablancu podľa rovnomenného filmu, hlavné mesto Rabat i púšť Saharu, najväčšiu púšť na svete. viac »

Za mätovým čajom do Maroka

Momentka na dunách Sahary
2012-01-12 13:40:00

Vyberte sa do Afriky, konkrétne Maroka, za krásnou prírodou, odlišnou kultúrou a samozrejme bezkonkurenčným mätovým čajom. Uvidíte nevšednú a dobre zachovanú architektúru kasbahu Ait Ben Haddou, zasnežené hory Atlasu, mesto Fez a jeho farbiareň koží s niekoľko storočnou históriou, púšť Saharu, trh so sušeným ovocím v Marakeši, najväčšiu bránu severnej Afriky a veľa, veľa ďalšieho. viac »

Keňa je matrónou afrického safari

Keňa
2011-12-21 15:20:00

Ak hľadáte destináciu, v ktorej budete môcť stráviť nielen odpočinkovú dovolenku s kúpaním v teplom oceáne, ale vhodne ju spojiť i s aktívnym výletom na safari, vyberte si aktuálne najpopulárnejšiu turistickú krajinu Afriky. viac »

Kde svieti slnko 230 dní v roku? Skúste juhoafrickú riviéru Durban

Durban, Juhoafrická republika
2011-12-05 10:30:00

Keď sa povie JAR, väčšine ľudí sa okrem hudobnej kapely vybaví ešte Mys dobrej nádeje a sem tam nejaký ten lev. Lenže Juhoafrická republika to nie je len Kapské Mesto a safari. Jednoduchým pohľadom do mapy zistíte, že jeden z najväčších afrických štátov toho ponúka viac. Ak máte záujem okúsiť atmosféru JAR, vydajte sa s nami do krásneho Durbanu, živého klenotu afrického buša. viac »


Piatok, 10. máj. 2024. Meniny má Viktória.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa