Afrika – exotická dovolenka

ZANZIBAR: Oddych na nebeských plážach aj africké safari, a to za lepšie ceny ako dovolenka na Maldivách!

2024-04-10 14:30:00 |

Kedysi bol Zanzibar považovaný za destináciu pre dobrodruhov, dnes je táto očarujúca exotická krajina vhodná aj pre rodiny s deťmi. Poskytuje totiž ideálnu kombináciu poznávacej dovolenky, pobytu pri mori a zážitkov z afrického safari.

Viac článkov

V klenote západnej Afriky Mali nájdete tajuplné národy i prírodné kontrasty

Jedinečná „hlinená“ architektúra robí
2012-06-10 14:00:00

Kto chce nahliadnuť do života kočovných Tuaregov alebo záhadných Dogonov, ten by sa mal vydať do Mali - klenotu západnej Afriky, kde sa okrem tajuplných národov stretnete i s prírodnými kontrastmi a zachovalými pamiatkami z bohatej histórie jednej z najkrajších afrických krajín. viac »

Nádhera a nekonečnosť Namíbijskej púšte

Namíbijská púšť, Namíbia
2012-06-04 13:00:00

NAMÍBIA - Namíbia patrí k najmenej zaľudnením štátom Afriky. Cesta do tejto krajiny je dobrodružstvo samo o sebe. Turista zažije absolútne ticho a pocit nekonečna na najväčších piesočných dunách na svete. Na druhej strane môže robiť výlety do najväčšieho safari s fotografovaním si prenikavých očí dravcov a s nahliadnutím do života, rituálov a múdrosti domorodých obyvateľov. viac »

Luxusný relax v prostredí egyptskej Hurghady

Egypt
2012-05-29 15:00:00

Hurghada patrí medzi egyptské turistické centrá a leží pri Červenom mori. Mesto sa založilo na začiatku 20. storočia a postupne sa z neho stalo popredné dovolenkové letovisko. V súčasnosti sem ročne zavíta približne milión turistov. Tí tu nájdu okrem histórie v najstaršej časti Hurghady Dahare aj prázdninové dediny a prvotriedne hotely, ktoré ponúkajú služby na vysokej úrovni a taktiež poskytujú vynikajúce vodné športové zariadenia pre plachetnice, potápačov a šnorchlistov. viac »

Dračie vrchy - turistika v rozprávkovej krajine

Dračie vrchy, Južná Afrika
2012-05-27 14:00:00

JUŽNÁ AFRIKA - Holandsky „Pohorie drakov“ - Drakensberg alebo v jazyku Zulu uKhahlamba - „bariéra oštepov“ je názov najvyššieho pohoria Južnej Afriky. Rozprestiera sa na rozlohe 8 113 km² v štátoch Lesotho (64% z rozlohy) a JAR (36% z rozlohy). Oddeľuje náhornú plošinu od subtropického pobrežia provincie KwaZulu-Natal. viac »

Odhaľte s nami, ako chutí Afrika

Nigéria
2012-05-13 10:00:00

Africkú Nigériu a juhoafrický Johannesburg môžete ochutnať aspoň trošku prostredníctvom fotografií nášho čitateľa a zároveň cestovateľa Juraja. Jeho postrehy a zážitky určite spravia dojem aj na vás. Nechajte sa nimi inšpirovať a v budúcnosti sa aj vy vyberte spoznávať krásy tohto svetadielu. viac »

Namíbia ponúka veľmi netradičné zážitky

Poznajte divokú krásu Great
2012-04-06 14:00:00

Ak sa vydáte na výlet do Namíbie, pripravte sa na fantastickú krajinu plnú prírodných kontrastov. Dravé oceánske pobrežie rýchlo strieda púštna krajina s nekonečnými piesočnými dunami najsuchšej púšte sveta Namib, národný park Etosha je plný divých zvierat, ktoré sa dajú pozorovať pri prehliadke safari. Zaujímavým zážitkom je bezpochyby aj návšteva niektorého z miestnych kmeňov Himba alebo Herero. viac »

Hitom cestovateľov je Mozambik, turisticky neobjavená krajina s veľkým potenciálom

Dobrá správa pre tých,
2012-03-28 10:35:00

V Mozambiku nájdete pláže, ktoré by mohli smelo konkurovať prevereným turistickým rajom na Seychelách alebo Maldivách. Majú však tú výhodu, že ich ešte nestihli objaviť davy turistov. Táto krajina na juhu čierneho kontinentu preto ponúka špičkovú exotickú dovolenku v divokom a nedotknutom kúte Afriky. viac »

Čo nájdete na Madagaskare a nikde inde

Madagaskar
2012-03-24 14:00:00

MADAGASKAR - Madagaskar je štvrtým najväčším ostrovom sveta. Vďaka tomu, že sa pred miliónmi rokov odtrhol od Afriky, sa na ňom začal vytvárať jedinečný ekosystém. Môže sa teda popýšiť takou flóru a faunou, ktorú nenájdete nikde inde na svete. viac »

Exotický raj Madagaskar

Baobaby pri západe slnka,
2012-03-14 15:00:00

MADAGASKAR - Geografická izolácia na ňom zakonzervovala krásy prírody, styky s inými národmi ovplyvnili jeho obyvateľov. Madagaskar bol odjakživa predmetom záujmu, no dnes namiesto kolonizátorov láka turistov. Ak láka aj vás, pri návšteve tohto rajského ostrova musíte jednoznačne urobiť tri veci: prejsť sa dažďovým pralesom, objaviť unikátnu faunu a flóru a spoznať miestnu kultúru. viac »

Na dobrodružnú výpravu do Afriky

Slávnostné oblečenie Masajov, Keňa
2012-03-05 15:40:00

Kontinent Afrika je druhým najväčším a najľudnatejším svetadielom. Tým prvým je samozrejme Ázia. Má 61 štátov a približne jednu miliardu obyvateľov. Sudán je najväčším štátom Afriky a najmenším je súostrovie v Indickom oceáne - Seychely. Najmenším štátom na pevnine je Gambia. K pýcham Afriky patrí asi najväčší počet a rozmanitosť druhov zveri. viac »


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa