Afrika – exotická dovolenka

To najlepšie zo severnej Afriky nájdete v Maroku

Maroko Kasbah de Ait
2013-01-28 12:00:00

Maroko ponúka to najlepšie zo severu Afriky. Môžete tu poznávať dávne pamiatky, zapotiť sa na celodenných horských túrach, vyraziť do spaľujúcej Sahary a zaplávať si v mori. Ak teda budete mať šťastie a práve nebudú vlny. Pridajte k tomu výbornú marockú kuchyňu a vôňu mäty a máte esenciu toho najtypickejšieho, čo táto neprávom zabúdaná severoafrická krajina ponúka. viac »

Do Sudánu za pokladmi starého Egypta

Pozdĺž údolia Nílu sa
2013-01-11 16:00:00

Pozrieť sa na pyramídy v Egypte vyžaduje značnú vytrvalosť. Prebujnený turistický ruch vás nenechá vydýchnuť prakticky nikde, a preto vychutnať si pôvodnú krásu magických divov sveta vás bude stáť nejednu nervovú bunku. Neďaleko prepchatých egyptských parkovísk však ticho stojí omnoho väčší komplex starovekých pyramíd a stavieb všetkého druhu, takmer nikým nepozorovaný. Všetko, čo musíte urobiť, je prejsť po Níle trochu na juh, do Sudánu. viac »

V Tangere po stopách Aliho

Tanger
2012-12-31 16:00:00

MAROKO - V diaľke ešte nestačia zmiznúť obrysy európskej pevniny a už je tu Afrika. Kontinent bohatstva, slnka, dovolenky, ale aj chudoby, občianskych vojen a sucha. Čierny svetadiel je z každého konca iný. Jedným z takých koncov je aj marocké mesto Tanger, ktoré svojou blízkosťou k Európe láka celoročne tisícky turistov bažiacich po exotike. viac »

Vlakom do vnútra Afriky: krajiny Južného kríža sú plné slonov a doposiaľ neodhalených tajomstiev

Vydajte sa za poznaním
2012-12-13 11:30:00

Vlakom uprostred noci trhne a začína prudko brzdiť. Ani pohľad z okienka toho príliš nenapovie. Tma, ktorá leží nad africkou divočinou, je ľudským okom nepreniknuteľná. Po niekoľkých minútach sa dá celý kolos zasa do pohybu a svetlo z jednotlivých „kajút“ matne osvieti veľkú skupinu slonov. viac »

Trekkingom za gorilami do srdca rwandskej divočiny

Rwanda džungľa
2012-12-05 11:30:00

Rwanda je krajinou nespútanej prírody, divokých orchideí a tiež domovom goríl, za ktorými sa môžete vydať s výpravou do srdca hustých horských pralesov. viac »

Päť miest, ktoré musíte navštíviť v Alžírsku

Alžírsko
2012-11-27 10:00:00

Severná Afrika je pre mnoho ľudí symbolom dovolenky pri mori, za ktorou sa najčastejšie vydávajú do Egypta alebo Tuniska. Alžírsko je krajinou, kde je možné severnú Afriku spoznať trochu inak. Turistov síce neláka na pyramídy alebo do Údolia kráľov, ponúka však iné pamiatky, ktoré pamätajú doby Feničanov, Kartágincov a Rimanov. Môžete tu zažiť dovolenku rovnako lahodnú, ako je alžírska káva. viac »

Najnebezpečnejšie tvory Afriky

Hroch
2012-11-06 12:00:00

Cestujete na safari do Afriky? Mali by ste myslieť na to, že tento kontinent nie je len pestrý, romantický a krásny, ale aj veľmi divoký a nebezpečný. Prinášame vám zoznam najnebezpečnejších tvorov Afriky. Stretnutie s nimi môže byť pre vás prvé, ale aj posledné... viac »

Senegal ponúka jedinečnú prírodu, špecifickú kultúru a zábavu, za ktorými sa oplatí cestovať

Pláž Ngor, Senegal
2012-11-02 10:00:00

SENEGAL - V najzápadnejšej časti Afriky leží Senegal, štát zo západnej strany ohraničený Atlantickým oceánom, s výbornou polohou na rozkvet cestovného ruchu. Nachádza sa len päť hodín jazdy od západnej Európy a zhruba sedem hodín od východného pobrežia Spojených štátov. viac »

Egypt je idylkou pre ľudí, ktorí si doprajú oddych a komfort

Egypt
2012-09-06 11:10:00

EGYPT - Pokiaľ sa vyberiete na dovolenku do Egypta, pripravte sa na príjemne teplé, čistučké a priezračné more, nočný život plný zábavy, ruch centra mesta Hurghady, ujsť si nenechajte aj výlet loďou na ostrov Giftún a veľa ďalšieho. Egypt je rajom na zemi, 100 percent slnečných dní, teplota mora okolo 28 stupňov, krajina je teda stvorená na letnú dovolenku. viac »

Ďaleko od civilizácie na Kapverdských ostrovoch

Kapverdy
2012-09-05 12:00:00

KAPVERDY - Malý ostrov 500 km od Dakaru doslova odrezaný od civilizácie. Turizmus je ešte len v plienkach. Táto destinácia je vhodná pre ľudí, ktorí si chcú naozaj oddýchnuť, nakoľko motto domorodcov je "NO STRESS", čo je aj cítiť zo správania domácich obyvateľov. Kriminalita na ostrove takmer neexistuje. Nádherný čistý, až prekvapivo teplý Atlantický oceán porovnateľný s Karibikom s neporušeným ekosystémom plným života od žralokov cez najmenšie rybičky pokojne plávajúce si popri pláži až po obrovské karety. viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa