Afrika – exotická dovolenka

5 hviezdičkový hotel má izbu 4 metre pod hladinou. Prebuďte sa s pohľadom na delfíny a chobotnice

Podmorská izba v Manta
2014-12-08 12:30:55

Ako si predstavujete dokonalú dovolenku? Na horách, či skôr pri mori? Ak ste za druhú možnosť isto by ste nemali vynechať možnosť spať v izbe, ktorá sa nachádza pod morskou hladinou. Aby ste mohli pozorovať fascinujúci život pod morom, nemusíte ísť do žiadneho centra ani na exkurziu. Jednoducho sa pozriete z okna a ak budete mať šťastie prepláva priamo kolo vás exotická rybka. viac »

Poznali starí Egypťania vrtuľníky a lietadlá? Čo všetko sa v Egypte ešte ukrýva?

Pyramídy, Káhira
2014-11-28 08:30:00

V prvej časti nášho článku sme sa pozreli na zaujímavý život faraóniek, ktoré pre svoju moc boli takmer vymazané z histórie. Boli natoľko odvážne, že sa nebáli odieť do mužských šiat, aby vzbudzovali silnejší dojem. Našťastie sa ich existencia zachovala v niektorých zdrojoch a my môžeme bádať ďalej. Čo ešte ukrývajú nekonečný saharský piesok? Boli Egypťania tak dobrí astrológovia a inžinieri, že postavili prvé lietadlo? viac »

Krásna Prichádza - Prečo kňazi vymazali podobu Nefertiti zo sveta? Aká bola mocná vládkyňa?

Luxor, Egypt
2014-11-19 08:00:00

Cestovanie v zime má svojich každoročných favoritov. U nás doma naďalej zostáva populárny Egypt. Je plný skvelých miest, ktoré stále žijú z minulosti. Tá ich totiž poznačila tak, že ešte aj 3 tisíc rokov po rozkvete sem chodia státisíce turistov hľadajúcich poznanie. Čo však stálo za týmito udalosťami? Čo Egypťanov poháňalo a kto stál za veľkými skutkami. Boli to kontroverzní faraóni, či skutoční bohovia. Ešte aj 21. storočie stále prináša viac otázok ako odpovedí. viac »

Maurícius - ostrov so sladkou vôňou

Maurícius
2014-11-03 13:00:45

Ostrov je kontrastom mnohých farieb a chutí. Obklopený tyrkysovým morom je Maurícius oázou pokoja a mieru. „Taviaci kotlík“, kde sa minulosť mieša s prítomnosťou, ponúka krásu, ktorá vás donúti k návratu k brehom ostrova znova a znova. Pobyt na Mauríciu vám ostane vrytý navždy do pamäti. viac »

Maroko vás opantá magickými vôňami a krásnou architektúrou

Mešita Hassana II. v
2014-10-26 10:00:00

O Maroku ako o ďalšej destinácii, ktorá by mohla zaujať turistov, sa začalo hovoriť už počas minulého roka. Malo slúžiť ako náhrada za Egypt a Tunisko, ktoré museli čeliť neľahkej politickej situácii. Maroko si začalo hľadať cestičku k turistom opatrným spôsobom. Napriek tomu sa im darí pritiahnuť do ich krajiny čoraz viac návštevníkov a presvedčiť ich, že i oni im dokážu ponúknuť toľko možností na cestovanie, ako ich známejší kolegovia. viac »

Africká pláž tučniakov – Aj tie si radi oddýchnu na slnku

Tučniaky africké, Pláž Boulders,
2014-10-02 17:30:00

Stretnúť divoké zviera dokáže turistov potešiť aj vyplašiť. V prípade tučniakov sa ale neboja. Dokonca sem prichádzajú len preto, aby si z blízka obzreli týchto zaujímavých vtákov. V Južnej Afrike sa promenádujú na pláži, takmer priamo v meste. Nadšení turisti si ich obzrú, ale sa aj oboznámia prečo sú takí ohrození. viac »

Poďte sa zohriať do Egypta, kým je ešte čas - FOTO reportáž

Egypt
2014-09-02 08:00:00

Práve v auguste máte 100% istotu teplého mora, ktorá sa pohybuje okolo 30°C. Ideálne podmienky na šnorchľovanie či potápanie, ktoré sú také populárne v Egypte. Nielen úžasný podmorský život, ale nepretržité slnečné septembrové počasie s teplotou okolo 33°C zaručuje vynikajúcu dovolenku. Pridajte k tomu služby na vysokej úrovni, množstvo kultúrno-historických pamiatok a lacné suveníry. viac »

Tipy ako si užiť divoké africké safari a pritom neprísť o nervy

Slony patria k bežným
2014-08-04 13:00:52

Safari to je dobrodružstvo na celý život. No pripraviť sa na taký výlet a prežiť ho bez psychických strát nemusí byť vôbec jednoduché. Ak nechceme zažiť až priveľa dobrodružstva, musíme si niektoré veci vopred zaistiť. Nie každý totiž zvládne situácie, ktoré sa v africkej savane môžu prihodiť. Prečítajte si teda zopár nápadov, ako prežiť bez ujmy na zdraví. viac »

Keď turisti zachraňujú gorily: vydajte sa na unikátnu cestu do Ugandy

Skupinu goríl vedie alfa
2014-01-07 16:15:00

UGANDA - Človek musí byť úplne ticho, nesmie sa gorilám pozerať do očí a keď sa k nemu priblíži alfa samec, takzvaný silverback, musí zaujať podriadenú pozíciu na kolenách. Výprava za horskými gorilami je náročná nielen finančne a fyzicky - keďže sa ide niekoľko hodín dažďovým horským pralesom - ale i vďaka pravidlám, ktoré človek musí dodržať. I tak je však gorilia turistika tým hlavným, za čím sa do Rwandy a Ugandy cestuje. viac »

Sneh v Afrike? Vystúpte na Kilimandžáro! Uvidíte ľadovce i tropické pláže

Levy sa povaľujú v
2013-12-28 14:00:00

TANZÁNIA - Sneh na vrchole Kilimandžára leží tisícky rokov. Už starí Gréci píšu o „veľkej snežnej hore“, ale ešte v polovici 19. storočia nikto nebol schopný uveriť v existenciu snehu kúsok od rovníka. Dnes sa sem môžete vydať i vy a na vlastné oči sledovať nielen africký ľad, ale tiež bielučké pláže, divé zvieratá a domorodé kmene. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa