Afrika – exotická dovolenka

Najväčšie živočíchy sveta: Kde hľadať rekordérov zvieracej ríše

Najväčšie živočíchy sveta
2016-05-16 00:00:00

Plaviť sa okolo stotonových veľrýb, sledovať, ako ich obrovské telá rozrážajú vlny, to je predstavenie, aké sa môže naskytnúť každému, kto sa s profesionálnymi stopármi vydá na more za týmito pozoruhodnými tvormi. Úplne iný zážitok ponúka východoafrická Tanzánia, po ktorej národných parkoch sa pohybuje milión pakoňov, najvyšší a najťažší suchozemský živočích a množstvo ďalších obdivuhodných tvorov. viac »

Madagaskar – Siedmy kontinent a miesto, kde s vami mŕtvi sedia za stolom 1. časť

Cesta na motorkách po
2016-04-11 12:00:02

„No plan is a good plan- nemať plán, je dobrý plán“- podľa tohto motta sme s Herbertom cestovali na motorkách cez juhovýchodnú Áziu. Bolo to vedomé rozhodnutie, jednoducho vyskúšať, nechať sa viesť náhodou. Vlastné rozhodovanie sa v nevedomosti, bez násilia predpripravenej cesty alebo stanovenia termínov. Stres zo snahy vidieť tak veľa, ako je to len možné a ešte v čo najkratšom čase, sme si už nechceli spôsobovať. Nezostavovali sme zoznam pamiatok, ktorý by sme si mohli odškrtávať. Cestovného sprievodcu sme mali iba ako pomocníka. Každý deň sme sa odznova rozhodovali kam pôjdeme, a vďaka tomu sme sa cítili dobre. Táto spontánnosť viedla k zážitkom a novým skúsenostiam. Boli sme voľní. viac »

VIDEO: Stačí pár sekúnd a uvidíte pravú krásu Afriky

Rezervácia Selous, Tanzánia
2016-04-11 08:00:00

Afrika je snom mnohých cestovateľov, ale taktiež miestom, kam sa nie každý dostane. Aspoň keď hovoríme o tej pravej „čiernej Afrike“. Divoká príroda, divoké národy a neustály boj o život. To všetko k nej patrí a tvorí tú nezameniteľnú atmosféru , ktorú pocítite ako náhle pristanete mimo arabského severu. Ak si chcete spraviť aspoň letmý prehľad, pozrite si nasledujúce videá. Možno vás inšpirujú na vlastné cesty. viac »

Ako vyzerá bar v mori a miesto, ktoré môže za chuť vianočných perníkov

Priezračné modrozelené more, biely
2016-02-11 08:00:00

Obrovské žraloky, ktoré nehryzú, ostrov Mafia, na ktorom nie sú mafiáni – Zanzibar je taký rozprávku pripomínajúci kus raja v Indickom oceáne. Ide o skupinku niekoľkých ostrovov kúsok od pobrežia východoafrickej Tanzánie, ktorej „zan” uprostred názvu krajiny súvisí práve so Zanzibarom. Poďme sa pozrieť na sériu fotiek z tohto ostrova. viac »

Exotický Madagaskar – Objavujte ostrov lemurov a obrátených stromov

Avenue baobabov, Madagaskar
2016-02-07 07:00:00

Ostrov, ktorý dokonale spĺňa predstavu dovolenkového raja mnohých turistov. Slovákom je o to bližší, že je úzko spätý aj so životom jedného z našich rodákov. Veľký cestovateľ, ktorý si v tomto smere drží hneď niekoľko rekordov, sa nakoniec doplavil aj na Madagaskar. Tam sa po vzbure dostal do čela vlády a nakoniec bol z neho kráľ tohto ostrova. Vo svojej milovanej krajine našiel po jednom z bojov i svoje posledné miesto odpočinku. viac »

Africký Eden: Kráter Ngorongoro je fascinujúcou Noemovou archou nielen Afriky, ale celej planéty

Kráter Ngorongoro sa považuje
2015-11-29 07:00:00

Masajovia toto miesto pomenovali „Dar života“, my ho dnes často pripodobňujeme k biblickej záhrade Eden. A vlastne nie je div. Veď sa tu na ploche výrazne menšej než je rozloha Prahy preháňa až 30 tisíc veľkých cicavcov. Vo voľnej prírode tu žijú posledné kusy takmer vyhubeného nosorožca čierneho, silná populácia levov, tisíce byvolov, zebier i antilop. A hyeny, ktoré sa starajú o to, aby toto na prvý pohľad krehké spoločenstvo dokonale fungovalo. Vitajte v kráteri Ngorongoro. viac »

Za snehom do Afriky: Aj na horúcom kontinente zažijete pravú lyžovačku

Lyžiarske stredisko Oukaimeden, Maroko
2015-11-05 08:00:00

Myslíte si, že svoje lyžiarske chúťky uspokojíte iba v Európe či v Amerike? Opak je pravdou, pretože dobre zalyžovať si môžete napríklad aj v Afrike. Možno je to trochu ďalej, ale exotika ktorú zažijete bude isto stáť za tú cestu. viac »

CESTOPIS: Rwanda – zažite ľahkosť bytia a najkrajšie safari sveta

Rwanda
2015-05-26 12:00:00

Rwanda je dnes jednou z najbezpečnejších oblastí v Afrike. Počkať! Nebola tam genocída? Nepomýlil sa autor článku? Tu niečo nesedí... Áno, Rwanda zažila jednu z najbesnejších genocíd v moderných dejinách. Odhaduje sa, že v období od 6. apríla do 4. júla bolo vyvraždených vyše 800 000 Tutsiov a Hutuov. Počiatkom celej tragédie bolo zostrelenie lietadla v blízkosti hlavného mesta Kigali s prezidentmi Rwandy a Burundi. Zo zostrelenia boli obvinení Tutsiovia, ktorých neskôr začali nazývať švábmi. Hlavnou zbraňou v rukách besniaceho davu bola mačeta. Ľudom usekávali končatiny, podrezávali ich a bolo jedno, či je to dieťa alebo starec. Ak si patril k Tutsiom, mal si to zrátané. viac »

Východoafrická priekopová prepadlina - „Kolíska ľudstva“ leží v nádhernom objatí prírody

Jazero Tanganika, Východoafrická priekopová
2015-05-11 08:00:00

Zamysleli ste sa už niekedy nad tým odkiaľ pochádza človek? Teda kde je to miesto, odkiaľ sa rozšíril do sveta?Odpovede na tieto otázky nájdete práve tu. Podľa najnovších biologických a genetických výskumov, vedci zistili, že „kolískou ľudstva“ je Východoafrická priekopová prepadlina. Tá je zaujímavá nielen svojou geológiu, či paleontológiou, ale nachádza sa tu aj zaujímavých množstvo miest, ktoré zaujmú aj „bežného smrteľníka.“ viac »

Madagaskar: Krajina zvláštnych stromov a ľudí so srdcom na dlani

Madagaskar
2015-04-26 09:00:00

Africký krásavec tróniaci pri východnej časti tohto kontinentu už chytil za srdce nejedného cestovateľa. Možno trošku drsná, no napriek tomu očarujúco krásna príroda ponúka stovky možností na využitie voľného času a spoznanie novej kultúry. Ideálne je pribaliť si do batožiny aj veľkú kus dobrodružnej povahy, aby ste neváhali pustiť sa aj do odvážnejších expedícií. viac »


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa