Afrika – exotická dovolenka

ZANZIBAR: Oddych na nebeských plážach aj africké safari, a to za lepšie ceny ako dovolenka na Maldivách!

2024-04-10 14:30:00 |

Kedysi bol Zanzibar považovaný za destináciu pre dobrodruhov, dnes je táto očarujúca exotická krajina vhodná aj pre rodiny s deťmi. Poskytuje totiž ideálnu kombináciu poznávacej dovolenky, pobytu pri mori a zážitkov z afrického safari.

Viac článkov

Kapské Mesto: Africké poklady v tieni Stolovej hory

Kapské Mesto: Tam, kde
2016-10-08 12:00:00

Tretie najväčšie mesto Juhoafrickej republiky patrí medzi top destinácie tohto štátu. Zaujímavé je nielen svojou bohatou históriou a vzrušujúcou súčasnosťou, ale aj krásnym morom a horami, ktoré ho obklopujú. Kapské mesto je rajom pre milovníkov histórie, prírody aj vodných športov. viac »

Obrovské, slobodné a divé: Spoznajte legendárnu "veľkú päťku" divočiny

Legendárna „veľká päťka” v
2016-09-04 00:00:01

Selfie s levom? To radšej neskúšajte, ale môžete si ho vyfotiť, ako sa prechádza priamo okolo vášho džípu. Naozajstnú africkú divočinu môžete mať na dosah, pokiaľ sa vydáte do niektorého z vychýrených národných parkov. Prinášame vám sedem neuveriteľných faktov o každom z afrických divých zvierat, ktorým sa hovorí „veľká päťka”. viac »

Unikátna fotoreportáž: Slávni slovenskí cestovatelia na ceste za kmeňom Surma

Expedícia k rieke hrochov
2016-08-11 12:00:00

Údolie rieky Omo je skutočnou cestou do praveku. Už od najstarších čias na tomto území žili prapredkovia domorodých kmeňov - Mursiov, Surmov, Hamarov a ďalších. V nepriechodnej džungli tu doposiaľ žijú prírodným spôsobom života, ktorý sa pokúsila zdokumentovať slovenská expedícia. Aby sa dostali k izolovanému kmeňu Surma, museli najprv zísť obtiažnu rieku Godžeb, možno ako jedni z vôbec prvých na svete. viac »

Nevídaná hračka prírody: Vodopád pod morskou hladinou

Nevídaná hračka prírody: Vodopád
2016-08-10 12:00:00

Príroda si pre nás často pripravila veľmi zaujímavé prekvapenia. K tým najfascinujúcejším patrí neveľký kúsok mora pri ostrove Maurícius. Je to jediné miesto na svete, kde môžete vidieť vodopád pod morskou hladinou. Aj keď to s ním také jednoznačné nebude... viac »

Marakéš

Najväčšie klenoty na jednom
2016-07-22 12:00:00

Nenachádza sa pri mori a nie je hlavným ani najväčším mestom Maroka. Napriek tomu si ho pri zmienke o tejto severoafrickej krajine predstaví väčšina ľudí. Niet divu, Marakéš akoby pozbieral najväčšie klenoty krajiny pre svoju potechu a slávu. Spoznajte jeho najkrajšie pamiatky a vstúpte do dejín bohatstva a slávy. viac »

Kapverdské ostrovy: Africká exotika, v ktorej sa nájde každý cestovateľ

Kapverdské ostrovy – africká
2016-07-15 12:00:00

Ďalšou zaujímavou exotikou, ktorú ponúkajú cestovné kancelárie ako alternatívu africkej dovolenky, sú Kapverdy. Tie sa nachádzajú neďaleko západného pobrežia čierneho kontinentu a skladajú sa z niekoľkých menších častí. V minulosti patrili pod správu Portugalska, ktoré zanechalo silnú pečať na niektorých odvetviach kultúry. Dnes sa šplhajú na rebríčku turistickej popularity a učia sa, ako prezentovať krásu svojej krajiny. viac »

Supertipy na výhodnú dovolenku: Najlepší pomer kvality a ceny nájdete v týchto krajinách

Blyde River Canyon netreba
2016-07-03 00:00:01

Najviac zlacnela Južná Afrika. Hodnota miestneho randu poklesla za posledné štyri roky až o 40 percent a výhodné ceny prilákali minulý rok do krajiny obrovské množstvo turistov. Výborný pomer ceny a kvality však Slováci nájdu aj v ďalších destináciách. Ktoré to sú? viac »

Tisícročné kvety uprostred púšte: V Sossusvlei sa zastavil čas

Tisícročné kvety uprostred púšte:
2016-06-26 00:00:00

Pohyby kurzov juhoafrického randu a namíbijského dolára spôsobili, že ceny na juhu Afriky sú teraz pre Európanov nízke ako nikdy predtým. I preto počet turistov mieriacich do týchto končín rastie geometrickým radom. Týka sa to i cestovania do namíbijskej púšte Sossusvlei, južného okraja púšte Namib. Tam sa stáva i to, že piesok časom skamenie. V Sossusvlei sa skrátka zastavil čas. viac »

TOP 8 pamiatok, ktoré by ste nemali vynechať pri návšteve Maroka

Brána Bab Bou Jeloud
2016-06-09 12:00:00

Po Egypte a Tunisku prichádza ďalšia africká krajina, ktorá sa hlási o pozornosť turistov. Slováci doteraz v tejto lokalite uprednostňovali skôr iné destinácie, kvôli nestabilnej situácii v nich však tento rok siahame aj po iných alternatívach. Maroko so svojimi rezortmi patrí medzi luxusné a kvalitné destinácie, ktoré vyhovejú aj požiadavkám náročných klientov. A čo pri jeho návšteve rozhodne nevynechať? viac »

Svetoznámy archeológ upokojuje Slovákov: Dovolenka v Egypte je bezpečná!

Zahi Hawas
2016-05-18 12:26:55

Na Slovensko zavítal po prvý raz svetoznámy archeológ Zahi Hawass. Bývalý egyptský minister pamiatok a tiež riaditeľ archeologických prác v Gíze, oáze Baharíja a slávnom Údolí kráľov roztlieskal v utorok Moyzesovu sieň na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa