Afrika – exotická dovolenka

Veľký manuál pre dovolenku v Tunisku: 4 najlepšie pláže, výlety, jedlá a praktické tipy

Veľký manuál pre dovolenku
2020-07-15 00:00:00

Od konca júna otvorilo svoje hranice pre cestovateľov aj Tunisko. Turizmus v tejto krajine mierne opadol po teroristických útokoch. No situácia je opäť pod kontrolou a domáci hotelieri lákajú dovolenkárov na ešte kvalitnejšie služby a spoznávanie ich kultúry. Možno vás na výlet do týchto končín zlákajú aj ich „4 naj“. viac »

Najznámejšie mýty o cestovaní do Afriky vyvrátené: Nenechajte sa odradiť od dovolenky snov

Na archívnej snímke zo
2020-07-07 00:00:00

Napriek tomu, že Afrika je nádherný kontinent so vzácnou históriou a najmä úžasnou nedotknutou prírodou, stále má veľa cestovateľov určité predsudky, ktoré im bránia vybrať sa na dobrodružnú dovolenku do týchto končín. Pritom veľa ľudí priznáva, že pri troche rešpektu k tradíciám môžete viaceré z týchto krajín precestovať aj na vlastnú päsť. Stačí zbúrať deväť najväčších mýtov o tomto kontinente a môžete sa smelo pustiť do spoznávania. viac »

Tajomná krajina faraónov a pyramíd: Spoznajte aj menej známe poklady Egypta

Tajomná krajina faraónov a
2019-10-29 12:00:00

Dovolenka v Egypte má pre turistov tri hlavné ciele. Najprv si chodia obzrieť pyramídy, ktoré sú ešte stále opradené viacerými tajomstvami. Potom ich zaujímajú vzácne stavby v okolí rieky Níl a v neposlednom rade nezabúdajú na prírodnú atrakciu v podobe potápania a skúmania podmorského sveta. Okrem toho však môžu navštíviť aj niektorý z menej známych egyptských pokladov. viac »

Fish River Canyon - najväčší kaňon v Afrike

Fish River Canyon
2019-09-15 12:00:00

Namíbia je povestná nádhernými prírodnými scenériami a divmi, medzi ktoré nepochybne patrí Fish River Canyon, jeden z najväčších kaňonov na svete. Prvé miesto na ich pomyselnom rebríčku patrí kaňonu Yarlung Zangbo (Tsangpo) vo východnom Tibete, ktorý meria 504 kilometrov. Americký Grand Canyon je o niekoľko desiatok kilometrov kratší. viac »

Ostrov Maurícius - jedna veľká zelená záhrada

Ostrov Maurícius
2019-02-07 00:00:01

Rozlohou neveľký ostrov Maurícius pozná každý ako jedno z najkrajších prírodných miest na svete. Zelené údolia sa striedajú s vodopádmi, vysokými palmami a lúkami s pestrými kvetmi. Veľmi príjemný dojem vytvárajú samotní obyvatelia, ktorí si aj kvôli rôznorodému zloženiu spoločnosti zakladajú na tolerantnom a priateľskom prístupe. S láskou vytvárajú pohostinnú atmosféru, ktorá mení ich domovinu na jedno z najvýnimočnejších miest tejto planéty. viac »

Únik zo zimy do teplého raja: Je najlepší čas navštíviť TOP pláže v Egypte

Pláž pri Marsa Alam,
2018-11-06 00:00:01

Jeseň a zima sú ako stvorené pre návštevu Egypta. Keď ste sa tam vybrali niekedy v lete, istotne vás hneď po vystúpení ovalila až nepríjemná horúčava, na ktorú ste si museli prvé dni trochu zvykať. Od jesene už začnú tieto tropické teploty pomaly klesať a aj našinci sa tam cítia príjemnejšie. Keď u nás vládne pochmúrna zima, na egyptských plážach si aj v tomto období užijete skvelú dovolenku. viac »

8 dôvodov pre návštevu Egypta

Pyramídy v Gíze, Egypt
2018-08-05 00:00:01

Hoci o tom niektorí Slováci ešte stále trochu pochybujú, Egypt je nepochybne lákavou letnou destináciou s mimoriadne kvalitnými službami a hotelmi. Tento severoafrický štát si opäť získava srdcia čoraz väčšieho počtu obdivovateľov, pretože ponúka nielen nádherné more, ale aj množstvo unikátnych pamiatok. viac »

To najlepšie z čierneho kontinentu: 7 miest Afriky, ktoré vás chytia za srdce

To najlepšie z čierneho
2018-07-16 00:00:01

Cestovatelia navštevujú Afriku najmä kvôli krásnej divokej prírode. Lenže rovnako zaujímavé dobrodružstvá vás čakajú aj v najkrajších mestách tohto kontinentu. Tie skĺbili pôvodnú históriu a pestrosť typickú pre tieto končiny s moderným svetom a pokrokom, ktorému sa nemôžu ubrániť. Preto počas potuliek zaujímavými africkými štátmi zájdite aj do týchto pekných miest. viac »

Zážitok na celý život: Slováci v Keni stretli starú mamu Barracka Obamu

Sarah Obamová
2018-07-11 12:00:00

Členovia a členky výpravy KETANGA 2018, ktorú zorganizovala Katedra regionálnej geografie Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského, navštívili v Keni Sarah Obamovú, starú mamu bývalého amerického prezidenta Baracka Obamu. viac »

Egypt nie sú len pyramídy, tieto miesta sa im krásou vyrovnajú

Tunis, Fayoum, Egypt
2018-07-05 00:00:01

Egyptské pyramídy patria medzi najnavštevovanejšie turistické atrakcie na svete. Niektorí dovolenkári si dokonca vyberajú túto krajinu len kvôli nim. Lenže po jednom fakultatívnom výlete sa môžete trochu nudiť. V týchto končinách je pritom veľa iných zaujímavostí, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti. O Luxore, Abú Simbel či Údolí kráľov ste už určite počuli, teraz nastal čas spoznať aj ďalšie egyptské poklady. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa