Afrika – exotická dovolenka

Johannesburg – mesto zlata a diamantov

Johannesburg
2021-12-06 12:00:00

Najľudnatejším mestom Južnej Afriky je Johannesburg. Ten si zároveň vyslúžil prezývku „zlaté mesto“ alebo „mesto zlata“, pretože v okolí boli bohaté ložiská tohto vzácneho kovu. Navyše sa tam nachádza aj jeden z najväčších trhov, na ktorom sa s ním obchoduje. Ďalšou vzácnou komoditou sú diamanty, ktoré taktiež predstavujú jeden z hlavných artiklov na ich obchodnom trhu. viac »

Africká Tanzánia – spojenie divočiny s luxusnou dovolenkou

Serengeti
2021-09-27 12:00:00

Viacero krajín v Afrike sa začína prispôsobovať turistom a popri divokej prírode a návšteve odľahlých oblastí ponúka aj kvalitné služby. Už nie je žiadnou výnimkou, ak uprostred opustených saván vyrastie menší rezort, vybudovaný s ohľadom na tunajšie tradície. Presne takúto kombináciu luxusu a nedotknutej prírody nájdete aj v Tanzánii. viac »

Najkrajšie ostrovy Afriky: Aspoň jeden by mal navštíviť každý

Pláž na Mauríciu
2021-09-09 12:00:00

Malé, takmer opustené, ale aj dobre známe turistické destinácie. Medzi africkými ostrovmi nájdete široký výber, ktorý zaujme aj náročných cestovateľov. Pustite sa do ich spoznávania a odhaľte ich skryté krásy. Mnohé z ostrovov sa úplne líšia od kontinentu, keďže ponúkajú pestrejšiu prírodu a k tomu ako bonus tie najkrajšie pláže. viac »

Ako stvorené na leňošenie pri vode: 7 najkrajších afrických pláží

Anse Soleil, Seychely
2021-08-15 00:00:00

Dovolenku v Afrike si spájame skôr so spoznávaním exotickej prírody alebo výletmi na safari. Aj na tomto kontinente však nájdete aj množstvo pláží, na ktorých sa dá leňošiť alebo užívať vodné radovánky. Toto sú najkrajšie z nich. viac »

Mafate na Réunione – nedotknutá krása, ktorá vznikla po erupcii sopky

Mafate, Réunion
2021-08-09 12:00:00

Ostrov Réunion sa nachádza v Indickom oceáne a patrí pod správu Francúzska. Medzi cestovateľmi je známy najmä vďaka prírodným zaujímavostiam. Jedným z najväčších klenotov je pohorie Mafate alebo tiež Cirque de Mafate, ktoré vzniklo po erupčnej činnosti sopky. Ideálne je najmä pre dovolenkárov, ktorí radi chodia na túry a túžia vidieť nádherné prírodné miesta. viac »

Úžasná esencia Afriky: 7 najväčších zaujímavostí, ktoré uvidíte v Gambii

Senegambia, Gambia
2021-08-04 11:50:00

Na západe Afriky sa nachádza najmenšia krajina tohto kontinentu. Gambiu milujú turisti práve kvôli tomu, že počas jednej dovolenky môžu preskúmať už tradične zaujímavú prírodu s jej krásnymi divokými oblasťami a potom sa jednoducho presunú do luxusných rezortov, kde si na nádhernej udržiavanej pláži užijú ten najvyšší komfort. viac »

Nekonečný piesok a voda: Hranica púšte Namib a oceánu patrí k najfascinujúcejším miestam planéty

Púšť Namib a Atlantický
2021-04-08 12:01:00

Názov púšte Namib pochádza z jazyka národa Nama a znamená „rozsiahly“. Toto miesto vystihuje veľmi dobre – vyše 80 tisíc metrov štvorcových pokrýva piesok či štrk a keď konečne vyprahnutá krajina skončí, vystrieda ju zas nekonečný oceán. Hranica medzi zemou a vodou patrí k najfascinujúcejším miestam planéty. viac »

Panenská krása severnej Afriky: Toto je 7 najzaujímavejších prírodných atrakcií v Maroku

Panenská krása severnej Afriky:
2021-02-16 12:00:00

Do Maroka cestujú dovolenkári najmä kvôli pútavej histórii. Ich starobylé mestečká sú pohladením pre dušu každého človeka, za návštevu však stoja aj prírodné zaujímavosti. Toto sú tie najzaujímavejšie. viac »

Kapverdské ostrovy - raj, kde môžete ujsť pred všetkými starosťami

Zátoka Faja D'Agua, Kapverdy
2020-11-21 00:00:00

Kapverdské ostrovy sú síce súčasťou Afriky, ale výrazne ich ovplyvnil aj západný štýl života. Okrem iného sa to odráža aj na kvalite ich služieb, ktoré sú na vyššej úrovni ako v iných krajinách tohto kontinentu. I vďaka tomu sa stávajú skvelou možnosťou na únik z nášho uponáhľaného sveta, kde môžeme všetky starosti hodiť za hlavu a odbremeniť sa od všetkého stresu. viac »

Veľký manuál pre dovolenku v Egypte: 4 najlepšie pláže, výlety, jedlá a praktické tipy

Veľký manuál pre dovolenku
2020-07-27 12:00:00

Egypt patrí dlhodobo medzi najobľúbenejšie destinácie slovenských dovolenkárov. O ich priazeň bojuje najmä výhodnými cenami a vynikajúcimi službami. Navyše sa tak dostanete do kontaktu s jednou z najstarších kultúr na svete a môžete si pozrieť rôzne jedinečné pamiatky. viac »


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa