Maroko v luxusnom šate: Navštívte mesto Agadir

2022-06-06 12:00:00 |   |    | 

Dovolenka v afrických krajinách má veľkú výhodu v tom, že tam môžete zájsť v podstate kedykoľvek počas roka. I keď vládne chladnejšie obdobie, stále je tam pre nás príjemne teplo. Vďaka tomu sa veľkej obľube teší Maroko. Pokiaľ chcete ísť mimo klasických rezortov a lepšie spoznať tunajšiu kultúru, vyberte sa na pobyt do mesta Agadir.



 

Kasbah

V 16. storočí bolo vtedajšie mesto sústredené do opevnenia na vrchole tunajšej hory. Dnes tam už nájdete len ruiny, ale skúste zapojiť trocha fantázie a uvidíte nádherné mestečko, ktoré bolo kvôli svojej polohe dobre chránené pred nepriateľmi. Patrilo tiež medzi dôležité obchodnícke oblasti, až kým ho v roku 1960 nepostihlo silnejšie zemetrasenie. Turisti však toto miesto vyhľadávajú aj z iného dôvodu, práve odtiaľ totiž majú nádherný výhľad na mesto, ale aj na celé pobrežie.

 

Pláž Agadir

Agadir je totiž známy najmä vďaka svojim plážam. Jednu hlavnú nájdete priamo v centre. Domáci sa tam zväčša chodia iba osviežiť počas horúcich dní, inak tam nájdete len turistov. Ak si chcú miestni skutočne oddýchnuť, tak zájdu mimo centra na odľahlejší kus pobrežia. Nebudete mať nablízku ihriská alebo podniky s občerstvením, odmenou vám však bude úplný pokoj, jemný piesok a more. Priamo v meste často stretnete rybárov, ktorí kotvia svoje loďky blízko centra a domáci tam často prichádzajú kupovať ich čerstvé úlovky.

 

Promenáda Corniche La Côte

Päť kilometrov popri pobreží sa tiahne promenáda, ktorá je ideálnym miestom na prechádzky. Domáci odporúčajú, aby ste tam zašli počas každej časti dňa, pretože vždy má iné čaro. Ráno je to krásne svitanie a čulý ruch rybárov, počas obeda patrí dovolenkárom a ľuďom, ktorí si prišli užiť trochu slnka a vody a večer je zas nádherne vysvietená a v kombinácii s tichým šumom vĺn ponúka jedno z najromantickejších miest v Agadire. Popri promenáde sú vysadené palmové stromy, je tam viacero miest na posedenie a máte odtiaľ tiež pekný výhľad na pobrežie.

 

Historické centrum

Podvečer sa vyberte na prechádzku historickým centrom. V ňom sa podarilo uchovať len pár pôvodných stavieb, ktoré predstavujú zmes rôznych kultúr. Aj túto časť zasiahlo silné zemetrasenie, preto veľa vzácnych stavieb bolo zničených. Hlavnou zaujímavosťou je mešita, ktorá je postavená v modernejšom štýle a má nádherné zdobenie. Ak sa chcete dozvedieť niečo viac o tunajšej kultúre a histórii, vyberte sa do múzea. Nájdete tam tiež pár galérií, kde si môžete pozrieť najmä práce marockých umelcov. V širšom centre uvidíte pamätník, pri ktorom si domáci pravidelne pripomínajú nešťastné zemetrasenie, pri ktorom zomrelo mnoho ľudí. Ak chcete vidieť skutočne cenný historický klenot, zájdite do neďalekej Mediny, kde sa podarilo uchovať viacero pôvodných budov.

 

Krokodílí park

V roku 2015 založili v Agadire Krokodílí park, kde sa špecializujú na chov krokodílov nílskych. Majú ich viac ako 300 kusov. Vytvorili tam pre nich uzavretý systém troch bazénov a kaskád, vďaka čomu majú výborný priestor na život. Tie najväčšie kusy dorastajú až do dĺžky piatich metrov. V parku sa nachádza aj laboratórium a miesto pre narodené mláďatká. Park pozvoľna prechádza do blízkej botanickej záhrady, kde zas uvidíte množstvo exotických rastlín.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa