Zabudnutý raj v Indickom oceáne - Komorské ostrovy

2013-08-26 12:00:00 |   |    | 

KOMORSKÉ OSTROVY - Pre tých, ktorí namiesto pohodlnej dovolenky pár hodín letu od domova s all inclusive pobytmi volia radšej trocha dobrodružstva. Keďže Komorské ostrovy sú ešte turisticky takmer nedotknuté, cesta na ne bude trocha zložitejšia. Odmenou však budú nezabudnuteľné zážitky s príchuťou Afriky.



Idete totiž medzi domorodých obyvateľov a tak treba celkom vhupnúť do ich sveta a čiastočne sa im prispôsobiť. Nejde o dovolenkovú destináciu, preto sa odporúča správať skromne a s rešpektom. Hoci ide o krajinu veľmi chudobnú, domáci majú svoju hrdosť. Budú veľmi milí a budete pre nich vzácnym hosťom, ktorého pokojne prenocujú zadarmo. Dokým ich nezačnete obdarúvať potravinami či peniazmi - vtedy ochladnú a zbližovanie končí. Nie sú ešte zvyknutí na turistov, preto je snaha im pomôcť v ich očiach akoby urážkou. Takisto sa vo väčšine prípadov neradi fotia.

Komorské ostrovy sa nachádzajú v Indickom oceáne medzi severným Mozambikom a severom Madagaskaru. Tvoria ich štyri hlavné ostrovy, pričom ostrov Mayotte je samosprávnou korporáciou Francúzska. Zvyšné tri tvoria štát Komory. Na Mayotte sa platí eurom, zvyšné ostrovy majú komorský frank. Najrozšírenejším jazykom je komorština, no hovorí sa tu aj francúzsky a arabsky. Ide síce o liberálnu moslimskú oblasť, no v záujme pokoja by si dámy mali odpustiť chodiť po meste príliš odhalené. Bikiny si preto radšej nechajte na opustené pláže.

A tých je tu dostatok, širokých a dlhých, s bielym pieskom a priezračnou vodou, ideálnou na šnorchlovanie a potápanie. Ďalšími možnosťami využitia voľného času sú rôzne poznávacie výlety, výstupy na sopku - keďže ide o vulkanické ostrovy, ďalej napríklad plávanie s delfínmi a pozorovanie veľrýb. Kto túži po absolútnej divočine, môže sa prejsť pralesom. Komorské ostrovy majú ako väčšina miest v tomto pásme obdobia dažďov a sucha. S dažďami treba rátať od novembra do mája.

 

Zdroj/autor: wikipedia, wikitravel, Eva Kopaničáková, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.8/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa