Afrika – exotická dovolenka

Krásna, ale zradná Stolová hora: dnes na vrchol vedie unikátna lanovka

Stolová hora a pod
2013-11-09 14:00:00

JUHOAFRICKÁ REPUBLIKA - Keď je dobré počasie, uvidíte nezameniteľnú panorámu Stolovej hory a pod ňou ležiace Kapské mesto už z dvesto kilometrovej vzdialenosti. A čím je človek bližšie, tým menší si pripadá. Slávna „hora bez vrcholu“ sa týči do kilometrovej výšky a jej strmé steny s nezameniteľne šedou farbou vzbudzujú rešpekt. Za podcenenie sily prírody tu turisti až príliš často platia životom. viac »

Chamarel je najtajomnejšie miesto na Mauríciu: zem tu má sedem farieb

Chamarel je prírodný div
2013-10-03 15:00:00

Maurícius - to nie sú len luxusné strediská a krásne pláže, ale i unikátna oblasť Chamarel. Uprostred tropických hôr tu zrazu narazíte na duny. A keby len to - tieto duny sú ešte navyše farebné. Modrá sa tu strieda s fialovou, ktorá zase prechádza do červena, a nikto poriadne nevie, aký má tento magický prírodný jav pôvod. viac »

Nestihli ste dovolenku? Objavte pyramídy v púšti - v Sudáne práve začína sezóna

Níl, púšť, pamiatky, Egypt?
2013-09-28 14:00:00

Do Sudánu prichádza neveľa turistov, pritom tunajšie architektonické poklady v ničom nezaostávajú za tými egyptskými. Naopak - v krajine piesočných dún tu opustené stoja desiatky fascinujúcich stavieb, pyramíd. Rieka Níl okolo ticho krúži vyprahnutou krajinou a ľudia z ďalekých dedín nosia farebné látky a maľujú sa hennou. To je zabudnutý a krásny Sudán. viac »

Zabudnutý raj v Indickom oceáne - Komorské ostrovy

Komorské ostrovy
2013-08-26 12:00:00

KOMORSKÉ OSTROVY - Pre tých, ktorí namiesto pohodlnej dovolenky pár hodín letu od domova s all inclusive pobytmi volia radšej trocha dobrodružstva. Keďže Komorské ostrovy sú ešte turisticky takmer nedotknuté, cesta na ne bude trocha zložitejšia. Odmenou však budú nezabudnuteľné zážitky s príchuťou Afriky. viac »

Botswana - nezabudnuteľné safari

Každodenná Botswana
2013-08-14 10:00:00

BOTSWANA - Výnimočná a dramatická, taká je horúca Botswana, ktorej najcharakteristickejším znakom je rozmanitosť. Na diamanty bohaté púšte tu kontrastujú s mimoriadne úrodnými záplavovými oblasťami. A to všetko v neopakovateľnej prírodnej scenérii. viac »

Starobylá Etiópia - ríša kráľovnej zo Sáby a tajomných domorodých kmeňov

Ešte stále na planéte
2013-07-04 16:00:00

Divoké kmene, nebezpečné hory, pradávna história. Ak vás toto všetko láka, vydajte sa na okruh po Etiópii. V pralesoch sa tu ukrývajú chrámy vytesané v skalách a tunajšie kmene si dodnes zachovávajú tradičný spôsob života. Zožeňte si všetky očkovania a vydajte sa poznať korene ľudstva do turizmom zabudnutej Etiópie. viac »

Ste pozvaní do prírodného raja s názvom Maurícius

Maurícius
2013-06-08 14:00:00

MAURÍCIUS - Viete, ako vás privítajú obyvatelia prekrásneho ostrova Maurícius, ktorého návštevnosť rastie v cestovných kanceláriách z roka na rok? No predsa „Vitajte doma“. Maurícius vás očarí a pozdvihne vašu dušu do relaxačných dimenzií a vďaka tomu si tu môžete dokonale oddýchnuť, aj keď to záleží od vašich túžob a očakávaní. Pozrite sa s nami do prírodného raja, v ktorom sa každému turistovi venuje osobitná pozornosť, všade je príležitosť objaviť priateľskú tvár a za každým úsmevom môžete nájsť ochotu a prísľub jedinečnej dovolenky. viac »

Za hrochmi, vodopádmi a dogonskými dedinkami do Burkina Faso

Spoznajte život domorodých obyvateľov
2013-05-19 14:00:00

Láka vás nespútaná príroda a tajuplná kultúra čierneho kontinentu? Vydajte sa do Burkina Faso, kde sa môžete osviežiť v prekrásnych vodopádoch, prezriete si najväčšiu prírodnú pamätihodnosť krajiny Domes de Fabedougou alebo zažiť dobrodružnú plavbu pirogou za kúpajúcimi sa hrochmi. Zároveň sa môžete ponoriť do africkej kultúry a preskúmať napríklad tajomné obydlia kmeňa Lobi. viac »

Jedno z najstarších miest na svete - Luxor

Luxor, Egypt
2013-05-18 14:00:00

EGYPT - Luxor, staroegyptské mesto, je dnes známe ako "najväčšie múzeum pod holým nebom" na svete. Toto mesto sa stalo turistickou Mekkou už od doby parníkov plávajúcich po Níle v 19. storočí. Luxor je akoby základňou pre výlety do Esna, Adfu, Dendara a Abydos, chrámov pozdĺž rieky Níl. viac »

Legendárna cesta Garden Route vedie cez juhoafrickú divočinu

Garden Route (Záhradná cesta)
2013-05-08 14:00:00

Rozpálená africká cesta sa kľukatí vpredu i vzadu, horúci vzduch sa vlní a všade okolo vytvára neskutočné obrazy. Tie skutočné sú ale ešte lepšie. Zažite prírodu v jej ozajstnej kráse a vydajte sa na púť po Garden Route, unikátnej ceste cez divočinu v Juhoafrickej republike. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa