Veľká päťka v Tanzánii

2012-02-09 10:00:00 |   |    | 

Veľká päťka, pre väčšinu z nás neznámy pojem, čo znie exoticky, záhadne a nebezpečne. Veľká päťka, lovecký sen lovcov na afrických pláňach od 18. storočia až do dnes. Lev, slon, byvol, leopard a nosorožec. Nebezpeční a famózni vládcovia savany. Kde uvidíte v Tanzánii Veľkú päťku?



Serengeti

„Nikdy nekončiace pláne“ alebo Serengeti je preslávené migráciou pakoní a je najstarším národným parkom Tanzánie. Obrovské územie o 14 763 km² je rajom pre divé zvieratá, byvoly, antilopy, zebry, pakone a ich úhlavných nepriateľov levov, leopardov a gepardov. Nosorožcov je tu málo, sú vzácne, ale s trochou šťastia ich je možné zahliadnuť. Divoká savana s krutými zákonmi prežitia, pôda farby terakota, ďaleký obzor a pocit ľudskej malosti, to každému návštevníkovi ukáže Serengeti. Na ubytovanie z vlastnej skúsenosti odporúčame luxusné Serengeti Serena Safari Lodge.

 

Ngorongoro, Tanzánia

Ngorongoro je kaldera vyhasnutej sopky s rozlohou 300 km². Je prirodzenou ZOO s najväčšou koncentráciou zvierat, nakoľko nemigrujú. Je mimoriadne zaujímavým miestom, nájdete tu dažďové lesy, oblasť alkalických jazierok, sladkovodné jazierka, savanu aj kríky akácií. Žije tu vzácny nosorožec čierny a tiež všetci ostatní príslušníci Veľkej päťky. Päť levích svoriek má dostatok potravy, slony milujú okraje kaldery, kde je dostatok zelene pre ich veľké žalúdky. Jediné zviera, ktoré tu nežije, je žirafa.  Nemáte veľa času na potulky africkou divočinou? Choďte do Ngorongoro a máte africkú divočinu na dlani. Z úžasného Ngorongoro Serena Lodge doslova, z balkóna vašej izby, tak ako sme mali my.

 

Najlepší čas

Najlepším časom na pozorovanie Veľkej päťky je celý rok. Aj v období dažďov február - máj a október - november je safari za Veľkou päťkou neopakovateľným zážitkom, ale v období sucha je predsa len pohodlnejšie. Nezabudnite, že aktívnu africkú dovolenku, pri ktorej nepreležíte týždne na chrbte na pláži, je potrebné plánovať minimálne dva mesiace vopred.

 

Simba Safari, cestovná agentúra, špecialista na individuálne cesty do Afriky, vám dáva do pozornosti dovolenku v Tanzánii:

 

  • Prechádzku  po severnej Tanzánii s možnosťou individuálnej úpravy cesty: vlastný termín, počet osôb, s ktorými pocestujete a doplnenie cesty o ďalšie destinácie.
  • Čo tak výstup na Kilimanjaro? Výstup na Kilimanjaro za bezkonkurenčnú cenu s profesionálnym horským vodcom, nosičmi a kuchárom. Vy musíte iba vyjsť na vrchol Kibo.

 

Kwa heri na safari

 

Zdroj/autor: Katarína Serinová, Simba Safari, cestovná agentúra, reklamný článok, drom

Foto: Simba Safari, cestovná agentúra

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa