Afrika – exotická dovolenka

Jedno z najstarších miest na svete - Luxor

Luxor, Egypt
2013-05-18 14:00:00

EGYPT - Luxor, staroegyptské mesto, je dnes známe ako "najväčšie múzeum pod holým nebom" na svete. Toto mesto sa stalo turistickou Mekkou už od doby parníkov plávajúcich po Níle v 19. storočí. Luxor je akoby základňou pre výlety do Esna, Adfu, Dendara a Abydos, chrámov pozdĺž rieky Níl. viac »

Legendárna cesta Garden Route vedie cez juhoafrickú divočinu

Garden Route (Záhradná cesta)
2013-05-08 14:00:00

Rozpálená africká cesta sa kľukatí vpredu i vzadu, horúci vzduch sa vlní a všade okolo vytvára neskutočné obrazy. Tie skutočné sú ale ešte lepšie. Zažite prírodu v jej ozajstnej kráse a vydajte sa na púť po Garden Route, unikátnej ceste cez divočinu v Juhoafrickej republike. viac »

Čarovné miesto, ktoré sa vryje do pamäti: to je egyptská Taba

Taba, Egypt
2013-04-25 16:00:00

EGYPT - Egypt nepatril nikdy k mojím cestovateľským cieľom. Raz som si prečítala článok o stredisku Taba a už som aj ležala na pláži západnej časti Sinajského polostrova, kde sa táto destinácia nachádza. Stredisko je výnimočné hlavne pre svoju polohu. Veď kde inde by ste mohli byť v hotelovej izbe v jednom štáte s výhľadom na ďalšie tri krajiny? viac »

Chcete ochutnať nápoj lásky? Seychely ponúkajú okrem luxusu i kvapku mágie

Seychely
2013-04-16 11:10:00

Čo si predstavíte, keď niekto povie Seychely? Typické rozoklané žulové kamene na plážach, obrovské korytnačky, mnohí tiež Čecha Radovana Krejčířa a jeho útek pred spravodlivosťou. My k tomu ešte pridáme tajomnú mágiu Gris Gris a jej nápoje lásky alebo tie najkrajšie pláže súostrovia. Seychely sú jedným z najkrajších miest planéty, kam môžete vyraziť na exotickú dovolenku. viac »

Útek z civilizácie na Kapverdy

Santiago
2013-04-01 14:00:00

KAPVERDY - Kapverdské ostrovy ponúkajú cestovné kancelárie dovolenkárom, ktorí túžia po absolútnom pokoji a zároveň chcú mať na výber spomedzi možností vylihovania pri mori a aktívneho oddychu vo forme športov či turizmu. Na ostrovoch je hlavným heslom "No stress" ("Žiadny stres"). viac »

Ostrov parfumov Mayotte láka na jednu z najkrajších lagún na svete

Mayotte
2013-03-23 10:00:00

V Mozambickom prieplave na polceste medzi pevninou Afriky a Madagaskarom leží v nádhernej lagúne malé súostrovie Mayotte. Vzduch tu opojne vonia korením, ktoré sa tu vo veľkom pestuje, pre vstup sem vám stačí občiansky preukaz a v obchodoch sa platí eurom. Nečudujte sa - tento ostrovný romantický raj totiž politicky patrí Francúzsku, hoci atmosféra je tu viac než exotická. viac »

Marakéš: v znamení Orientu

Marakéš, Maroko
2013-03-22 16:00:00

MAROKO - Marakéš je pojem, pod ktorým si množstvo ľudí predstaví Maroko. Je to mesto, ktoré každého vtiahne do svojej neopakovateľnej atmosféry. Táto "červená perla" je označovaná ako brána k juhu a je hlavným strediskom Berberov v krajine. Práve tu sa v centre mesta nachádza známe námestie mŕtvych Jamma-el-Fna ponúkajúce nezabudnuteľné každodenné divadlo, ktoré mení sny o arabskom Oriente na skutočnosť. viac »

Skalný labyrint Madagaskaru: rozprávkové miesto Zeme

skalný labyrint, Madagaskar
2013-02-20 14:30:00

MADAGASKAR - Skalný labyrint je domovom rôznych živočíchov, ktoré žijú iba v tejto časti sveta. Neobyčajný prírodný útvar ostrova, ktorý poznáte aj vďaka známej rozprávke od režiséra Erica Darnella „MADAGASKAR“. viac »

Tvárou v tvár levom na africkom safari

Afrika
2013-02-17 14:00:00

Láka vás trocha adrenalínu v podobe „potrasenia si packou s tigrom?“ Potom je pre vás výlet na safari iste driapavo lákavou ponukou. viac »

Maroko: v rozprávke arabského Orientu

Dades, Maroko
2013-02-06 16:30:00

MAROKO - O Maroku sa hovorí ako o najzápadnejšej krajine v moslimskom svete, preto mu mnohí nepovedia inak ako „Maghreb“, čo znamená západ. Kamenné pobrežie bičujú chladné vlny Atlantiku, štíty Vysokého Atlasu sú pokryté snehom, Sahara na východe krajiny pozvoľna prechádza do susedného Alžírska a ľudia neprestajne kráčajú v uliciach či trhoch ako mravce v mravenisku. viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa