Milionárske Bahamy: luxusná dovolenka za tisíce

2013-10-11 10:05:00 |   |    | 

Bahamy - kokteil širokých pláží, kasín, golfových ihrísk a luxusných hotelov pre milionárov. Jedna z najluxusnejších lokalít planéty, ktorá má punc miesta, kde si dovolenku nemôže dovoliť každý. Extrémne drahé služby a päťhviezdičkové hotely, kde má človek vlastného komorníka, ale musí si pripraviť zhruba 25 tisíc za noc. Vitajte v raji, ktorý milujú turisti - milionári!



Bahamy ležia len pár desiatok kilometrov od Floridy a patria k najobľúbenejším miestam amerických boháčov. Všade na Bahamách preto narazíte na luxusné hotely s privátnymi plážami, kde vám (samozrejme za poriadny balík) znesú modré z neba. Existujú tu však i miesta, ktoré sú ešte známejšie a luxusnejšie, než tie ostatné.

 

Za luxusom do oblasti Exuma

Napríklad oblasť Exuma. Tu sú tie najkrajšie pláže Bahám a teda samozrejme i tie najluxusnejšie hotely. Po príchode do miestnych hotelov turistom nezriedka pridelia osobného komorníka, ktorý musí byť hosťovi k dispozícii kedykoľvek a zariadiť takmer čokoľvek - i keď si hosť trebárs nad ránom v bare spomenie, že by chcel raňajkovať na pláži.

Symbolom dostupnejšieho luxusu je zas malý ostrov Paradise Island. Ten je dvoma mostmi spojený s ostrovom New Providence s hlavným mestom Nassau. A pozor - aj keď sú Bahamy nezávislým územím, Paradise Island je súkromným majetkom!

 

  • Bahamy rečou čísel a jasných faktov

Súostrovie Bahamy leží v Atlantickom oceáne, východne od Floridy v subtropickom pásme. Teploty vzduchu sa tu preto po celý rok pohybujú okolo 29 stupňov. Bahamy tvorí pás zhruba sedemsto ostrovov a ostrovčekov. Asi tridsať ich je obývaných, pričom v okolitom mori je možné naraziť na ďalších asi 2 500 malých skalísk. Hlavným mestom je Nassau na ostrove New Providence.

 

Paradise Island - ostrov zasľúbený dovolenkám

V roku 1959 ho kúpil miestny majiteľ reťazcov supermarketov, vtedy ešte pod názvom Hog Island. Takmer okamžite potom zmenil názov na Paradise Island a dal sa do budovania ozajstného raja… pre turistov samozrejme. Už na začiatku 60. rokov tu vznikli prvé kasína, golfové ihrisko a luxusné hotely.

Ostrov potom počas nasledujúcich rokov ešte niekoľkokrát zmenil majiteľa. Na začiatku 80. rokov ho vlastnil trebárs i Donald Trump a v súkromných rukách je dodnes. Na dovolenku sem prichádzajú svetové hviezdy filmu, hudby i športu. A bodaj by aj nie, keď sú tu na prenájom k dispozícii kráľovské apartmány a privátne pláže.

Stojí tu i hotel Royal Towers, dvojča extrémne luxusného hotela Atlantis v Dubaji. A treba poznamenať, že i tu sa človek pri platení pobytu poriadne prehne. Noc v kráľovskom apartmáne s tromi spálňami a dvomi kúpeľňami tu stojí dvadsaťtisíc eur.

 

Bohatstvom Bahám sú ich pláže!

Bohatí chodia na Bahamy a bohatstvom Bahám sú ich pláže. Nebyť ich, turistov by neprilákal ani ten najluxusnejší hotel. Bahamské pláže sú preslávené svojou šírkou, čistotou a jednoduchým prístupom k vode. Nenarazíte tu na žiadne príkre zrázy, naopak vstup do vody je všade mierny a more plytké.

A nielen plytké! Vody v okolí Bahám preslávila aj ich tyrkysová farba a čistota, ktorá dovoľuje šnorchlovať s viditeľnosťou na niekoľko desiatok metrov. Bahamy sú jednou z najlepších svetových lokalít pre potápanie a šnorchlovanie. Vybavenie si človek nemusí voziť so sebou, keďže všetko sa dá požičať na mieste.

 

Koloniálny ráz Nassau

Obľúbeným turistickým cieľom Bahám je hlavné mesto Nassau. Predstavuje unikátny mix koloniálnej architektúry a vplyvov neďaleko ležiacich Spojených štátov. Srdcom mesta je od 16. storočia rušný prístav. V dobe amerických objavov patril - vtedy pod názvom Charles Town - k najdôležitejším miestam Nového sveta.

I v Nassau v posledných rokoch vyrástli desiatky hotelov pre náročných a moderné obchody, kde človek bez problémov strávi niekoľko hodín. Napriek tomu si však zachováva čaro bývalého koloniálneho mesta.

 

Kostry na Cat Islande

Mimochodom čarom a kúzlom oplýva i ostrov Cat Island. V tomto prípade však ide o kúzla skutočné. Cat Island je nesporne najtajomnejšie a najzvláštnejšie miesto celého súostrovia. Miestni obyvatelia sa venujú čarodejníctvu a ostrov je pretkaný sieťou podzemných jaskýň, ktoré ústia do niektorých miestnych jazier a vytvárajú v nich smrtiace víry a prúdy.

Preslávilo sa tým hlavne jazero Big Blue Hole, ktoré je jaskyňami prepojené s morom. V samotných jaskyniach a tuneloch sú vraj stovky kostier zvierat, ktoré sa vydali príliš ďaleko do stredu jazera a strhol ich prúd. Miestni hovoria dokonca o utopených koňoch. Lenže verte ľuďom, ktorí praktikujú mágiu a o ďalšom jazere Mermaid Hole tvrdia, že je domovom morskej panny!

 

 

Reklamný odkaz Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Áziu, Severnú, Južnú a strednú Ameriku, Tichomorie a Afriku, vyberá z ponuky zájazdov na Bahamy:

 

  • Sandals Emerald Bay, Exumas: Neuveriteľne luxusný hotel leží priamo na krásnej pláži Emerald Bay. Každému hosťovi je po celý deň k dispozícii súkromný komorník, ktorý všetko zariadi, niekoľko bazénov, reštaurácií, kúpeľné služby a procedúry.
  • Compass Point Resort, Nassau: Menší, pokojný a elegantný hotel sa nachádza na ostrove Nassau, priamo pri nádhernej piesočnej pláži Love Beach. Za poplatok je možné vyraziť na golf, užiť si potápanie a šnorchlovanie. Reštaurácie a bary sú priamo súčasťou hotela.
  • Riu Paradise Island: Hotel leží priamo na piesočnej pláži len tri kilometre od hlavného mesta Nassau. Súčasťou sú štyri reštaurácie, štyri bary, pool bar, jacuzzi. Neďaleko je golfové ihrisko a večer je k dispozícii hudba a zábavný program.

 

Zdroj/autor: Lucie Štěrbová, ESO travel, reklamný článok, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa