Luxusné bývanie v národných parkoch Severnej Ameriky

2013-09-05 07:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Niekedy sa nazývajú poklady prírody, oázy pokoja a raje na zemi. Národné parky sú vyhľadávanými dovolenkovými destináciami a cestami za menšími či väčšími dobrodružstvami. Že sa na podobných miestach dá prespať iba v stane alebo pod holým nebom? Presvedčte sa o opaku!



 

  • Alpské omladnutie v Montane, USA

Medzi najobľúbenejšie aktivity počas pobytu v hoteli Many Glacier v Ľadovcovom Národnom parku patria najmä večerné túry. Obklopení obrovskými skalnatými pohoriami sa v hoteli budete cítiť ako vo švajciarskej horskej chatke. Hneď vo vstupnej hale zažijete dramatickú a zároveň naturálnu atmosféru - kmene živých stromov tu slúžia ako podporné stĺpy budovy. V prípade návštevy sa určite rozhodnite pre apartmán s výhľadom na jazero. Voľný čas je možné stráviť relaxačným rybolovom, prechádzkami alebo sa prevezte trajektom naprieč jazerom a vystúpte na ľadovec Grinnell.

 

  • Krajina ako z obrázku, Kanada

Známa kanadská provincia Alberta je jednou z princezien národných parkov v krajine. Vyhľadávanou turistickou destináciou je od začiatku 20. storočia, pričom medzi obľúbené aktivity patria turistika a lyžovanie. V národnom parku Banff, ktorý je obklopený zasneženými vrcholkami a vysokými jedľami, sa v zime najlepšie bežkuje. Leto zase prináša potešenia ako turistiku, jazdu na koni, rafting na divokej vode alebo plavbu vyhliadkovou gondolou. V komfortnom letovisku, ktoré spomíname, Fairmont Chateau Lake Louise, boli v minulosti ubytovaní dokonca členovia Rolling Stones či britská kráľovská rodina.

 

  • Púštna oáza Kalifornie, USA

Aj Údolie smrti dokáže “pohostiť” luxusom. Pozoruhodné výhľady na kamenné krásy prírody okrem divočiny núkajú aj prepych. V rezorte Xanterra park sú prítomné moderné bazény, obchody, historické budovy a palmy, ktorými sa môžu návštevníci ovievať napríklad pri bohatých neskorých raňajkách. Medzi top zaujímavosti a lákadlá patrí najnižšie položené golfové ihrisko na svete (okolo 65 metrov pod hladinou mora) a jazda v koči po púšti.

 

  • Luxus v Utahu myslí na životné prostredie, USA

Drevené domčeky Zion Lodge sú jedinou možnosťou ubytovania vo vnútri Národného parku Zion. Okrem toho, že tradičné rustikálne chatky prešli nedávnym redizajnom a zmodernizovaním, ich tvorcovia a majitelia sa stále snažia o celkovú udržateľnosť a ochranu životného prostredia. Ohrievače vody a LED osvetlenie sa poskytujú len na vyžiadanie a každá izba disponuje aj pitnou vodou z kohútika. Preto by ste v tomto komplexe len ťažko našli predaj vody balenej v plastových fľašiach. Ako čerešničku každej noci si tu vychutnáte neopakovateľné pozorovanie nočnej oblohy.

 

  • Izba s výhľadom v Alberte, Kanada

Prérie, kanadské skalnaté hory a Národný park Waterton Lakes sú naozaj na dosah ruky, ak človek býva v rezorte Waterton Glacier Suites v Kanade. Posledné inovácie izbieb tvoria nové koberce, lokálne vyrábaný nábytok, televízia s plochou obrazovkou a žulové doplnky. Najlepšie načasovanie takejto dovolenky alebo výletu je v septembri, kedy ceny klesajú na mimosezónny štandard, a zároveň je reálne možné zhliadnuť voľne žijúce jelene, losy, ovce, medvede a ak sa vám pošťastí, tak dokonca pumy. Väčšina návštevníkov ocení aj popoludňajší čaj na útese, ktorý si vychutnáte s úchvatným výhľadom na jazero v hoteli Prince of Wales.

 

Zdroj/autor: bbc.com, Andrea Boldišová, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa