Stanovanie patrí včerajšku, vyskúšajte glamping

2013-07-20 14:00:00 |   |    | 

Čo je glamping? Ide o takzvané „očarujúce kempovanie“ a prečo? Glamping posúva hranice klasického stanovania či kempovania do úplne nových rovín. Spať na zemi? Zabudnite. Je to spôsob, ako zažiť nádheru prírody bez zrieknutia sa všetkého hmotného, bez čoho nemôžete žiť. V exkluzívne zariadenom stane máte pripravenú horúcu sprchu, obrovskú posteľ a všetko, na čo si len spomeniete.



Rozšírená forma stanovania

Glamping je vo svete dostatočne rozšírený a môžete  si vybrať z najrôznejších lokalít. Napríklad Scrayingham, North Yorkshire vám poskytne obrovský priestor súkromných lesov, v rámci ktorého si môžete vybrať miesto na váš pobyt. V stane môžete mať kúpeľňu, sviečky či lustre, krb a chladničku. Vo väčšine stanov sú drevené podlahy, koberce, vlnené prikrývky a všetko, o čo si požiadate, vám majitelia radi dodajú.

Táto lokalita je veľmi obľúbená aj kvôli tomu, že je umiestnená na okraji dvoch výnimočných prírodných krás - vrchy Howardian a Yorkshire Wolds a ste menej ako hodinu jazdy od pobrežia na východe. Všetky oblasti a rezorty poskytujúce služby glampingu si môžete vyhľadať a vybrať na goglamping.net, napríklad Lochhouses, East Lothian, Hot Tub Safari vo Walese, Eco Beach Resort v Austrálii a mnohé ďalšie od Afriky cez Ameriku, Áziu či Európu.

 

Glamping v Európe

Ak by ste si chceli vyskúšať glamping, stačí vycestovať do Rakúska a navštíviť Das Park Hotel v Ottensheime, ktorý ponúka jedinečné mestské kempovanie vo verejnom parku. Je postavený z betónových drenážnych trubiek, špecifické miesto na stanovanie. Das Park Hotel je výnimočný aj v tom, že zaplatíte toľko, koľko si môžete dovoliť.

Glamping je rozšírený v rámci Európy najmä vo Veľkej Británii, ktorá ponúka až 182 lokalít a vo Francúzsku, kde si môžete vybrať spomedzi 39 ponúk. Veľmi obľúbeným štátom je aj Španielsko. Napríklad Airstream at Casa Palenque v Andalúzii ponúka svojim návštevníkom moderný karavan so spálňou, plne vybavenou kuchyňou, kúpeľňou, wifi  pripojením a exteriérovým ochladzovacím bazénom. Disponujete tiež svojim vlastným vonkajším posedením so záhradným nábytkom a krásnym výhľadom na hory. Čo viac si môžete priať.

 

Zdroj/autor: goglamping.net, glamping.com, Lenka Halamová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.0/5 (23 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa