Jesenné sfarbenie miest po celom svete objektívom fotoaparátu

2013-09-11 15:00:00 |   |    | 

Leto je nenávratne za nami a pripomína nám to aj príroda. Takéto neuveriteľné scenérie sa podarilo aktuálne zachytiť objektívu fotoaparátu BBC v rôznych mestách na svete, preto ak milujete jesennú romantiku, možno vás to inšpiruje k ich návšteve.



 

  • Darmstadt

Mestečko na juhu spolkovej krajiny Hesensko v Nemecku leží v oblasti riek Rýn a Mohan. Je dôležitým centrom vedy a výskumu, navyše jeho vysoké školy a technická univerzita lákajú k štúdiu množstvo mladých ľudí. Jeseň tu lístie sfarbila do úžasnej podoby, ktorá láka na prechádzky s knihami nielen študentov.

 

  • New York

Obdobie pestrých farieb sa už začalo aj vo Veľkom jablku. Ten, kto sa tu v týchto dňoch vyskytuje či už pracovne alebo ako turista, by si nemal nechať ujsť prechádzku Central Parkom, ktorý hrá stovkami odtieňov oranžovej, žltej a červenej.

 

  • Kjóto

Jesene v jednom z najdôležitejších miest Japonska sú povestné. Kjóto je jedno z najzachovalejších miest po druhej svetovej vojne. Je centrom kultúry a jeho pôvodná podoba je popri strohom rozložení veľmi bohatá tvarmi i farebnosťou starej japonskej architektúry. Keď k tomu pridáte jesenné farby, očarujúca rozprávka sa môže začať.

 

  • Fontainebleau

Francúzske mestečko vzdialené len 55 kilometrov od Paríža je známe pre rovnomenný zámok, v ktorom kedysi sídlili králi. Priťahuje však aj kvôli svojim bohatým lesom, ktoré slúžia ako víkendová destinácia Parížanov. Niet sa čo čudovať, a to aj počas jesene.

 

  • Flagstaff

Fotografia s touto prírodnou scenériou vznikla v americkom mestečku Flagstaff, ktoré sa nachádza v Arizone. Je v horách, v nadmorskej výške 2 106 metrov nad morom, a iba 16 kilometrov od neho sa nachádza najvyšší bod Arizony, vrch Humpreys Peak, vysoký 3 850 metrov. Nuž, čo dodať, v horách je jeseň vždy krásna.

 

Zdroj/autor: bbc.com, Eva Kopaničáková, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa