Jesenné výlety nielen pre dámy

2012-10-05 17:00:00 |   |    | 

Víkendovú prestávku počas pracovného týždňa môžete využiť nielen na jesenné upratovanie či zaváranie, ale aj na návštevu zaujímavých miest.



Neverili by ste, ako vás môže také víkendové rande napríklad s Veronou či Granadou, nabiť energiou a skvelými zážitkami. Omladnete ako počas žiadnej inej dovolenky...

 

Granada vás očarí históriou a báječným jedlom. Toto kúzelné miesto vlastní jeden z klenotov arabského umenia, slávnu Alhambru, zapísanú do Zoznamu svetového a kultúrneho dedičstva UNESCO. Granada je tiež poznačená trojitým vplyvom moslimov, židov a kresťanov, čo robí z mesta jedinečnú destináciu.

Musíte vidieť: Alhambru, andalúzsku pevnosť a palác, a jej najstaršiu časť Alcazabu, ktorej steny a stropy zdobia islamské nápisy a motívy.

Čo jesť: navštívte niektorý z tapas barov a objednajte si miestne pivo Alhambra 1925 a k tomu dusené slimáky či vnútornosti v omáčke.

 

"Romeo, Romeo, prečo si Romeo?" Pán Shakespeare zabezpečil, že talianske mestečko Verona, kde sa údajne odohrala dráma medzi nesmrteľnými milencami Rómeom a Júliou, budú rok čo rok navštevovať tisíce turistov. Verona vám však môže ponúknuť aj oveľa viac než len Júliin balkón (Casa di Giulietta) na Via Cappello.

Musíte vidieť: operu samozrejme vo Verona Arena, ale vezmite si so sebou vankúš, lebo zvyčajne žiadna z nich sa nekončí pred polnocou a niektoré dokonca trvajú až do svitania. Vstupenky si zarezervujte vopred na adrese www.arena.it.

Čo jesť: Takzvané Veronské gnocchi lásky, podávané so syrom Parmigiano a ako dezert baci di Giulietta (bozky Júlie), mäkké čokoládové sušienky s orieškovou smotanou.

 

  • Assisi, Taliansko

Historické mesto Assisi s približne 30 tisíc obyvateľmi je ideálnym miestom na strávenie krátkej jesennej dovolenky. Je známe ako rodisko Františka z Assisi, ktorý sa tu narodil v roku 1181. Mesto zapísané na Zoznam svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO vás privíta svojimi gotickými kostolmi, zvonicou a dláždenými ulicami.

Musíte vidieť: Baziliku sv. Františka z Assisi (Basilica Papale di San Francesco d'Assisi) - datuje sa do 13. storočia a je zaplavená krásnymi freskami.

Čo jesť: brustengolo, to je miestna špecialitka, chutný koláč s ovocím a orechami.

 

Zdroj/autor: dailymail.co.uk, wikitravel, jr, drom

 

 



 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.3/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa