Jesenné dni v Dunajsko-moravskom regióne pri Bratislave

2012-09-26 12:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Nový most pre cyklistov a pre peších otvára nové možnosti, ako spoznávať Dunajsko-moravský región. Nechajte sa zlákať a využite zľavnené vstupné na mnohé podujatia počas tzv. Slovenských dní!



Devínsku Novú Ves a Schloss Hof spája nový cyklistický most. Je určený pre cyklistov i peších a spája cisársky dvor priamo s Bratislavou. Vďaka nemu sú nielen pre Bratislavčanov lepšie dostupné aj ďalšie výletné ciele Dunajsko-moravského regiónu: Archeologický park Carnuntum i Národný park Donau-Auen. Určite teda oceníte nádherné cyklistické trasy a v jesennom období aj zľavy na vstupnom na mnohé podujatia.

 

Vyberte si svoju cyklotrasu 

V celom regióne, ktorý sa rozprestiera popri slovenských hraniciach, je k dispozícii 380 kilometrov cyklistických ciest a 180 kilometrov turistických chodníkov.

Ak sa napríklad rozhodnete ísť po okruhu Carnuntum - Schloss Hof, čaká na vás zhruba 49 kilometrová jazda. Aj cez stredoveký Hainburg, cez Národný park Donau-Auen, cestou sa oplatí zájsť k barokovému zámku Niederweiden a Schloss Hof a potom ďalej cez nový most do Devínskej Novej Vsi.

Okruh Nationalpark Tour Donau-Auen vedie cez idylické a pôvodné lužné lesy Národného parku Donau-Auen s jedinečnou flórou a faunou. Okruh Römertour (od Hainburgu až po Bruck an der Leitha) zasa zavedie cyklistov do Archeologického parku Carnuntum alebo do múzea Carnuntinum v Bad Deutsch-Altenburgu. Na týchto miestach nájdete pozostatky bohatej histórie pôvodného rímskeho osídlenia.

 

Extra tip pre návštevníkov zo Slovenska

Počas „Slovenských dní“ sa v Múzeu pod holým nebom Petronell konajú prehliadky v slovenskom jazyku. V tieto dni je vstupenka pre Slovákov zľavnená na 8 €.

Pevne stanovené časy pre prehliadku so sprievodcom: 10.00 hod., 12.00 hod., 14.00 hod., 15.30 hod.

Termíny: 14. október, 1. november

 

Zdroj/autor: bhpromotion, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa