Problémy japonských lietadiel: Dve sa zrazili a jedno vrátilo, keď pasažier uhryzol letušku

2024-01-17 08:30:00 |   |    | 

Japonská letecká doprava zaznamenala v týchto dňoch hneď dva vážne incidenty. Na letisku na ostrove Hokkaidó do seba narazili lietadlá a len o pár hodín neskôr sa stroj mieriaci cez Tichomorie musel vrátiť do Tokia.



 

Lietadlo juhokórejskej spoločnosti Korean Air s 289 ľuďmi na palube včera na letisku v Japonsku narazilo krídlom do zaparkovaného lietadla spoločnosti Cathay Pacific z Hongkongu. Informovala o tom agentúra AP, žiadne zranenia podľa nej neboli hlásené. Incident sa stal len dva týždne po kolízii a následnom požiari lietadiel na tokijskom letisku Haneda, ktoré si vyžiadali päť mŕtvych.

K včerajšej nehode na medzinárodnom letisku pri meste Čitose na severojaponskom ostrove Hokkaidó prispelo podľa agentúr zimné počasie. Pozemné vozidlo, ktoré lietadlo spoločnosti Korean Air krátko pred štartom tlačilo, dostalo na snehu šmyk, čo viedlo k stretu s lietadlom Cathay Pacific zaparkovaným vedľa.

Spoločnosť Korean Air vo vyhlásení uviedla, že nehoda sa týkala letu 766 do juhokórejskej metropoly Soulu. Žiadny z 276 pasažierov a 13 členov posádky neutrpel zranenia, nedošlo ani k požiaru či úniku paliva.

Japonské úrady teraz vyšetrujú nehodu zo začiatku januára, kedy sa stroj spoločnosti Japan Airlines zrazil s menším lietadlom pobrežnej stráže. Obe lietadlá začali horieť. Na palube dopravného lietadla bolo 379 ľudí, všetkých sa podarilo evakuovať. Päť zo šiestich členov posádky lietadla pobrežnej stráže ale zahynulo.

Aj dnešok už stihol priniesť problémy. Lietadlo japonskej spoločnosti All Nippon Airways mieriace cez Tichomorie do Seattlu sa ráno vrátilo do Tokia po tom, čo päťdesiatpäťročný Američan z neznámych dôvodov pohrýzol jednu z letušiek. Hovorca spoločnosti ANA uviedol, že bol "veľmi opitý" a letuške spôsobil menšie zranenie.

Cestujúceho spacifikovali ďalší členovia palubného personálu a na letisku Haneda v Tokiu odovzdali políciu. Muž podľa agentúry obvinenia popiera a tvrdí, že si vzal prášky na spanie a nič si nepamätá. Na sociálnych sieťach prirovnali niektorí ľudia tento incident k začiatku filmu o zombie.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ČTK, TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa