Krásne gesto: Svetoznáma hotelová sieť ponúka pobyty zadarmo

2022-03-22 12:00:00 |   |    | 

Jeden z najväčších celosvetových reťazcov hotelov na svete Hilton Hotels sa spojil so spoločnosťou American Express a Ukrajincom, ktorí utiekli z domovskej krajiny pred vojnou, bezplatne ponúka až milión prenocovaní.



 

Hotelová sieť Hilton sa k vojenskému konfliktu na Ukrajinu jasne vyjadrila už krátko po jeho vypuknutí. Uzavrela svoju moskovskú pobočku, všetky obchodné zisky z Ruska venuje na humanitárne účely pre Ukrajinu a okrem toho v spolupráci s American Express ponúka bezplatné ubytovanie tisíckam utečencov.

Naše hotely boli vždy súčasťou komunít, ktorým slúžime a sme odhodlaní podporovať miesta, kde žijeme a pracujeme,“ vyhlásil šéf hotelovej siete Christopher J. Nassetta. „Aj v týchto temných časoch veríme, že svetlo a teplo pohostinnosti môžu mnohé zmeniť, a preto vítame utečencov a podporujeme snahy o pomoc v európskych krajinách.

K dispozícii je až milión bezplatných prenocovaní po celej Európe. Každý obyvateľ Ukrajiny, ktorý opustil svoj domov kvôli vojne, môže požiadať o maximálne 5-dňový pobyt v niektorom z viac ako 200 hotelov. Potrebná je však registrácia vopred na stránke HospitalitySupport a online rezervácia niektorého z dostupných termínov na stránke vybraného zariadenia. Väčšina hotelov ponúka ubytovanie do konca apríla, niektoré však umožňujú aj rezervácie na neskorší termín.

Ako nám potvrdili zo slovenských pobočiek známej hotelovej siete, túto iniciatívu registrujú. V bratislavskom hoteli DoubleTree Hilton sa na prvých ukrajinských hostí zatiaľ ešte len pripravujú, v košickom však už viacerých privítali. Záujemcov však žiadajú, aby sa vždy vopred registrovali cez na to určený systém.

Viac než dva milióny ľudí opustili Ukrajinu a museli prijať nepredstaviteľné rozhodnutie opustiť svoje domovy a všetko, čo poznali,“ vyjadril sa šéf American Express Stephen J. Squeri. „Dúfame, že dokážeme poskytnúť aspoň nejakú úľavu v tejto neuveriteľne náročnej dobe.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa