Takto dovolenkujú miliardári: Pri Taliansku kotví najväčšia plachetnica sveta

2023-08-02 11:00:00 |   |    | 

Dovolenkári v Taliansku by mali mať oči na stopkách. K ostrovu Procida v Neapolskom zálive totiž dorazila najväčšia plachetnica sveta a s trochou šťastia sa bude dať táto superluxusná hračka amerického miliardára Jeffosa Bezosa vidieť aj v ďalších lokalitách Stredozemného mora.



 

Jeff Bezos (59), zakladateľ spoločnosti Amazon, je jedným z najbohatších ľudí planéty, a tak si môže 127-metrové plavidlo za 430 miliónov eur dovoliť. Najväčšiu plachtovú rekreačnú jachtu sveta skonštruovali v lodenici holandského prístavného mesta Rotterdam a kvôli jej prevozu dokonca zvažovali rozobratie historického mosta Koningshavenbrug. Jej tri sťažne totiž merajú až 70 metrov.

Po masívnych protestoch verejnosti napokon zostala technická pamiatka z roku 1878 nedotknutá, no nie je známe, ako bola preprava obrovského plavidla s pracovným označením Y721 doriešená. Od apríla 2023 však už brázdi vody morí a oceánov, a to pod novým, omnoho poetickejším názvom „Koru“, ktorý odkazuje na maorský ornament, pripomínajúci papradie a symbolizujúci nový život, rast, silu a mier.

To všetko si Bezos zrejme sľubuje aj od lode, ktorá sa pýši nielen pôsobivými rozmermi, ale aj zariadením. Až 18 hostí má k dispozícii tri vonkajšie paluby, dva bazény, ale aj kino a niekoľko salónikov. Ku Kore patrí tiež údajne najväčšie podporné plavidlo sveta – 75-metrová jachta Abeona v hodnote okolo 100 miliónov dolárov, ktorá preváža vodné skútre, menšie člny, luxusné autá a helikoptéru Bezosovej priateľky Lauren Sanchezovej.

Obe obrovské lode sa plavia pod vlajkou Kajmanských ostrovov a domáci či dovolenkári ich už mohli vidieť vo Francúzsku či Španielsku. Aktuálne by sa podľa domácich médií, ale aj portálov na sledovanie lodí mali nachádzať pri ostrove Procida v Neapolskom zálive.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa