Slováci sa rozcestovali do exotiky, výrazne stúpol záujem o Zanzibar

2023-12-12 09:00:00 |   |    | 

Zanzibar je po Ománe a Spojených arabských emirátoch treťou najobľúbenejšou exotickou destináciou Slovákov. Tým pritom už nestačí len sedieť na pláži a od dovolenky očakávajú viac. Až polovica cestujúcich využíva príležitosť prepojenia oddychu na bielych plážach spolu s dobrodružným africkým safari.



 

Odlety priamo z Bratislavy či Košíc dávajú slovenskej klientele možnosť stráviť dovolenku na Zanzibare. Súostrovie láka klientov svojimi plážami či hotelmi, ktorých kvalitatívna úroveň sa vyrovná ďalším ostrovom Indického oceánu, a to Maldivám, no s cenami lacnejšími až o polovicu.

Zanzibar bol donedávna súčasťou Ománskeho sultanátu, čo sa odzrkadľuje na jeho bezpečnosti aj kvalite zdravotníctva. Priateľskosť miestnych a ich životný postoj v duchu Hakuna Matata oslovuje všetky vekové kategórie cestovateľov.

Dobrodruhom sa na Zanzibare naskytá príležitosť poznávať ešte intenzívnejšie. Do popredia záujmu sa dostalo dobrodružné safari v národných parkoch blízkej Tanzánie. Skúmanie miestnej prírody v srdci divočiny a spoznanie lokálnej kultúry sa tak stáva pre Slovákov dostupným a pohodlným zároveň.

Vzácne ebenové stromy, stáda migrujúcich zebier či „veľká 5“, ktorú tvoria slon, lev, leopard, byvol a nosorožec, ale aj fascinujúca kultúra miestneho kmeňa záhadných Masajov, lákajú svojou autentickosťou tisíce dobrodruhov.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TS

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa