AUTOM Pozor na plaziacich sa chodcov

2010-03-15 13:00:00 |   |    | 

RUMUNSKO - Zvláštne dopravné značky varujú v rumunskom meste Pečica vodičov pred opitými chodcami, ktorí môžu ležať na ceste....



K tomuto opatrenie vyprovokovala miestne orgány skutočnosť, že „zúfalo rástol počet dopravných nehôd.“

 

Úrady v Pečici ležiacej neďaleko maďarských hraníc nariadili, aby trojuholníkové značky lemované žiarivou červenou farbou, boli doplnené slovami a piktogramom „Pozor opilci.“

 

Desať cestných značiek, na ktorých je človek lezúci po kolenách a držiaci v jednej ruke fľašu, bolo postavených v mieste, kde sú obľúbené nočné kluby, bary a reštaurácie.

 

Starosta obce Peter Antal povedal, že na túto myšlienku ho priviedla návšteva nemenovaného mesta v Nemecku, kde stoja podobné značky. Trinásťtisícová Pečica sa teda chytila akcie potom, čo niektoré nehody končili aj smrťou.

 

Starosta povedal, že to nie je chyba motoristov, ale obvinil práve chodcov, z ktorých mnohí sa nedokážu o seba postarať, keď prechádzajú mestom. „Sme pohraničné mesto a celú dobu tu prechádzajú autá, máme ale tak živý nočný život, že to jednoducho nejde dohromady,“ povedal miestnym médiám.

 

Odmietol pripustiť, žeby obyvatelia mesta mohli značky vnímať negatívne. Tí, väčšinou považujú nové značky za „zábavné“.

 

 

 

 

Zdroj/autor: čtk,thetimes,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa