Zima čaruje: Park v Betliari zdobí neuveriteľná nádhera!

2024-01-23 12:00:00 |   |    | 

Slovensko v týchto dňoch zasiahol silný mráz. Mnohým ľuďom robí poriadne vrásky, turisti však majú dôvod na radosť. Práve vďaka aktuálnemu počasiu totiž vzniklo viacero prírodných atrakcií, aké inokedy neuvidíte. Nádherný ľadopád sa vytvoril aj v parku kaštieľa Betliar.



 

Kaštieľ v Betliari v okrese Rožňava patrí k perlám Gemera a najnavštevovanejším pamiatkam juhovýchodného Slovenska. Turistov láka nielen samotná historická budova s pôvodným zariadením, ale aj prírodný park s množstvom exotických drevín, vybudovaný koncom 18. storočia.

Jeho súčasťou je viacero klasicistických a romantických stavieb a dekorácií, ako napríklad Hermesova studňa z polovice 19. storočia či rímsky vodopád z roku 1823, ktorý vyzerá ako zrúcanina rímskeho antického akvaduktu.

V bazéne pod vodopádom chovali začiatkom 20. storočia vtedajší majitelia ako prví v Európe ľadové medvede. Bežné podmienky pritom zvieratám zrejme veľmi nevyhovovali, no v počasí, aké máme v týchto dňoch, by si rozhodne prišli na svoje.

Teploty totiž v noci klesajú niekoľko stupňov pod nulu, park tak pripomína skôr arktické oblasti našej planéty a jeho najznámejšou atrakciou je "rímsky ľadopád".

 

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa