ZOO, národné parky, záhrady Európy

Kevo, klenot Laponska

Prírodná rezervácia Kevo, Laponsko
2012-08-15 11:00:00

LAPONSKO - Najsevernejšia časť Laponska sa vyznačuje drsnou arktickou klímou, polárnym dňom a sámskou kultúrou. V srdci tejto severskej divočiny leží prísne chránená rezervácia Kevo. S rozlohou 712 km² ale svojmu návštevníkovi vie ponúknuť naozaj mnoho tajomných miest a stretnutí s tunajšími obyvateľmi. viac »

Najpopulárnejšie kone na svete žijú na Islande

Islandské kone
2012-08-06 10:00:00

ISLAND - Mnoho ľudí si pri spomienke Islandu vybaví nielen krásnu, priam nedotknutú prírodu, gejzíry, vodopády, ale aj ovce a kone, ktoré sú taktiež dominantou tohto ostrovného národa a sú úzko späté s históriou a náturou Islanďanov. Varovanie pre turistov - nehovorte o islandských koňoch ako o poníkoch, ich majitelia, a nielen oni, to nemajú veľmi v láske. viac »

Španielsky národný park Picos de Europa - miesto, kde sa zastavil čas

Národný park Picos de
2012-07-19 16:35:00

ŠPANIELSKO - Španielsko - krajina slnka, olív, mora, futbalu a toreadorov. Tak ho aspoň poznajú bežní ľudia. Za návštevu však okrem spomínaných atribútov bezpochyby stojí aj nádherný národný park s názvom Picos de Europa. Leží v srdci Kantábrijského pohoria, ktoré siaha od severného pobrežia Španielska od Pyrenejí až do Portugalska. viac »

Nórska divočina kvetov a jazier - Národný park Femundsmarka

Krajina s jazerom Femund,
2012-04-21 10:00:00

NÓRSKO - Národný park Femundsmarka sa nachádza v južnom Nórsku, v provincii Hedmark a susediacej provincii SOR-Trøndelag na hranici so Švédskom. Najbližším mestom je Røros. Malá sámska dedinka menom Elgå je centrom nielen sámskej vtedajšej kultúry, ale aj infocentrom pre návštevnosť v tomto horskom kúte Hedmarku. viac »

Nadpozemská krása chorvátskych Plitvických jazier

Nekonečná zeleň tomu dodáva
2012-03-13 11:25:00

Vyberte sa na dovolenku do obľúbeného Chorvátska a nevynechajte tam návštevu Plitvických jazier. Práve letné mesiace sú najlepším obdobím na prechádzku týmto parkom, pretože zeleň a krásna čistá modro-zelená voda spojená s lúčmi slnka tomu dodávajú nadpozemskú atmosféru. viac »

Populárne Chorvátsko

Národný park Krka, Chorvátsko
2012-03-11 13:50:00

Ak ste sa vydali na dovolenku do Chorvátska, určite by ste nemali vynechať Národný park Krka a taktiež si spraviť minimálne jednodňový výlet do mesta Šibenik. V Národnom parku Krka môžete vidieť aj vodopád Skradinský Buk, najkrajší z vodopádov, ktorého prevýšenie je 45 metrov a je na ňom 17 kaskád. viac »

Na výlet do európskych veľhôr

Schrammsteine, Saské Švajčiarsko, Nemecko
2012-01-26 20:00:00

Saské Švajčiarsko v Nemecku, Julské Alpy v Slovinsku či talianske Dolomity? Možností je veľa, stačí si len vybrať. A tí, ktorí sa zaujímajú o hory a láka ich najmä príroda, s tým určite problém mať nebudú. viac »

Do chorvátskeho národného parku Krka

Pohľad na jedno z
2012-01-25 16:00:00

Do Chorvátska sa nemusíte vybrať len na dovolenku k moru, ale aj za prírodnými zaujímavosťami. Medzi ne patrí napríklad Národný park Krka, kde môžete objavovať nádhernú flóru aj faunu. Je tu dokonca povolené aj kúpanie pod vodopádom, priamo v rieke Krka, kde sa môžete "čvachtať" od rána do večera. Ten, komu by sa málilo vidieť túto nádheru "len" zo súše, môže sa rozhodnúť aj pre plavbu loďou. viac »

V krajine sobov - Národný park Dovrefjell - Sunndalsfjella

chata Reinheim
2012-01-21 10:00:00

NÓRSKO - Keď prechádzate Nórskom po trase Oslo - Trondheim, približne sto kilometrov pred Trondheimom určite cestou uvidíte autá pristavené popri ceste a ľudí, ktorí blízko fotia voľne pasúce sa pižmone. To je neklamným znakom, že sa nachádzate kúsok od Národného parku Dovrefjell - Sunndalsfjella. Tento park je domovom mnohých pre Stredoeurópana exotických živočíchov. Opradený povesťami o dlhých cestách divočinou. Skutočne, Dovrejské oblé vrcholky hôr sú neklamným znakom starej krajiny a nespútanosti divočiny sa v nej nachádzajúcej. viac »

Na safari sa dá ísť i v Európe

Veľká Británia
2012-01-05 12:00:00

VEĽKÁ BRITÁNIA - Máte radi zoo, ale chceli by ste radšej vidieť africké zvieratá voľne sa pohybujúce v prírode? Fascinujú vás slony, šelmy v tesnej blízkosti a nielen za mrežami v zoo? Ak sa práve nechystáte do Afriky, máte menší rozpočet alebo sa vám nechce cestovať niekoľko hodín lietadlom za podobným dobrodružstvom, môžete navštíviť safari park aj v niektorých častiach Európy. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa