ZOO, národné parky, záhrady Európy

Prenádherná ozdoba Álp: Záhrady hradu Trauttmansdorff vyliečili aj Sissi

Trauttmansdorff
2020-09-16 08:00:00

Taliansko sa opäť otvára turistom a snaží a ich nalákať nielen na overené atrakcie, ale aj na niektoré zaujímavosti, ktoré boli doteraz v ich tieni. Jednou z nich je nádherný hrad Trauttmansdorff v blízkosti Merana, ktorý sa preslávil najmä prostredníctvom záhrad. Tie sa pokladajú za najkrajšiu ukážu talianskeho záhradníctva a často ich nazývajú dokonalou oázou pokoja uprostred bláznivého sveta. viac »

TOP 7 prírodných zázrakov Fínska

Národný park Nuuksio
2020-01-05 00:00:01

Severské štáty nás asi nikdy neprestanú prekvapovať svojimi prírodnými krásami. Fínsko je známe ako krajina tisícich jazier, ale vo svojom talóne má oveľa viac podobných tromfov. Stačí zájsť len kúsok za Helsinki, aby ste mohli spoznávať jeho skryté krásy. Týchto sedem prírodných zázrakov vás presvedčí o tom, že by ste vašu najbližšiu cestu mali plánovať do týchto končín. viac »

Aktívna dovolenka, na ktorú nezabudnete: Šesť najkrajších turistických trás vo Švajčiarsku

Malebná scenéria z vrchom
2019-09-08 00:00:01

Švajčiarske Alpy ešte nie sú slovenskými turistami natoľko prebádané. Kvôli bližšej polohe uprednostňujú najmä ich rakúsku časť, ale niekedy sa oplatí zájsť aj o niečo ďalej a spoznať prírodné krásy novej krajiny. Týchto šesť turistických trás je určených od začiatočníkov až po skúsených milovníkov hôr, takže si každý môže nájsť niečo ušité na vlastnú mieru. viac »

Plitvické jazerá a ich bosnianska verzia: Porovnali sme oboje a výsledok nás prekvapil

Plitvické jazerá, Chorvátsko
2019-05-27 00:00:01

Plitvica a Ljubuški sú dedinky na Balkáne, ktoré spája voda. Plitvické jazerá pozná snáď každý, minimálne o Winnetouovom striebornom jazere ste už počli. Naopak o Ljubuškách a vodopáde Kravica vie len málokto. V kráse pritom veľmi nezaostáva. viac »

Skvelý úspech: Piata najlepšia ZOO sveta je u susedov

Slony v pražskej ZOO
2018-09-05 16:00:00

Pražskej zoo sa opäť podarilo uspieť v svetovej konkurencii. V rebríčku zoologických záhrad cestovateľského servera TripAdvisor sa umiestnila na piatom mieste, informoval server iDNES.cz. viac »

Ostrovné mesto Savonlinna – najkrajšia zastávka na potulkách Fínskom

Hrad Olavinlinna, Savonlinna, Fínsko
2018-07-26 12:00:01

Fínsko je ideálnou voľbou pre tých cestovateľov, ktorí milujú krásnu prírodu. V tom prípade si naplánujte dovolenku s viacerými zastávkami v tejto krásnej krajine. Savonlinna je nenápadné mestečko rozložené na niekoľkých ostrovoch, čo mu hneď pri privítaní dodáva na atraktívnosti. viac »

Lofoty - drsná nádhera s vôňou rýb (FOTOREPORTÁŽ)

Lofoty, Nórsko
2018-05-27 00:00:01

Vrcholky strmých hôr sú ešte v máji posypané snehom a ponad ne sa o polnoci prechádza rozpálené oranžové slnko. Vzduch vonia morom, riasami a rybacinou a takmer každý dom zdobia sušiace sa tresky. Vitajte na súostroví Lofoty, ktoré vás svojou drsnou krásou absolútne uchváti. viac »

Očami odborníka: 10 najväčších prírodných krás v Británii

Brandreth & Grey Knotts,
2018-05-19 00:00:01

Ochranca prírody a autor prírodovedných kníh Matthew Oates sa počas svojej kariéry venoval okrem iného aj skúmaniu motýľov, ktoré žijú vo Veľkej Británii. Vďaka tomu prešiel mnohé krásne lokality tejto krajiny. Pred odchodom do dôchodku pre Daily Mail odhalil svoj zoznam prírodných zázrakov, ktoré by mali turisti rozhodne navštíviť. viac »

Chorvátsko: Park Kopački rit je európsky prírodný unikát

Národný park Kopački rit,
2017-08-03 00:00:01

Blízko chorvátskeho mesta Osijek sa rozprestiera národný park Kopački rit (Kopačevská močarina), jedna z najväčších a najzachovalejších európskych močiarovitých oblastí. Leží na sútoku Drávy a Dunaja - na miestach, kde Dunaj vytvára prírodnú hranicu medzi Chorvátskom a Srbskom. viac »

Z vtáčej perspektívy: Slovák zvečnil nádhernú roklinu pomocou dronu

Aareschucht, Švajčiarsko
2017-07-16 00:00:01

Slovenský raj patrí k najobľúbenejším miestam turistov u nás, Švajčiari zas vyhľadávajú roklinu Aareschucht. Nedávno ju navštívil aj 24-ročný Bratislavčan Richard, ktorý využil, že je v tejto krajine povolené lietať s dronmi, a zvečnil jej krásu z vtáčej perspektívy. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa