Na safari sa dá ísť i v Európe

2012-01-05 12:00:00 |   |    | 

VEĽKÁ BRITÁNIA - Máte radi zoo, ale chceli by ste radšej vidieť africké zvieratá voľne sa pohybujúce v prírode? Fascinujú vás slony, šelmy v tesnej blízkosti a nielen za mrežami v zoo? Ak sa práve nechystáte do Afriky, máte menší rozpočet alebo sa vám nechce cestovať niekoľko hodín lietadlom za podobným dobrodružstvom, môžete navštíviť safari park aj v niektorých častiach Európy.



Safari parky ponúkajú svojím návštevníkom zážitok z pozorovania zvierat vo voľnejšej prírode. V klasickej zoologickej záhrade sú zvieratá umiestnené v klietkach alebo výbehoch.

V safari parku majú svoje teritórium na oveľa väčšej ploche. Takúto možnosť ponúka aj Anglicko, v ktorom sa nachádza hneď niekoľko safari parkov.

 

Woburn Safari Park

Pokiaľ ste práve na návšteve v okolí Londýna, určite si nenechajte ujsť prehliadku safari parku - Woburn Safari Park, ktorý nájdete v anglickom mestečku Woburn len pár kilometrov od známeho nákupného centra Milton Keynes.

Podmienkou návštevy tohto prírodného parku je prísť autom, pri prehliadke opíc v špeciálnej časti parku musí mať vaše auto pevnú strechu. Prehliadka safari totiž prebieha pozorovaním voľne pustených zvierat z auta. V prípade, že auto nevlastníte, môžete si ho prenajať alebo zakúpiť si vyhliadkovú jazdu safari džípom.

 

Zvieratá z rôznych kútov sveta

Na začiatku prehliadky uvidíte bizóny, byvoly, koňa przewalského, rôzne druhy afrického dobytku, najväčšie antilopy na svete a zebry, ktoré žijú v Botswane, Mozambiku i Zimbabwe. Ďalšími zvieratami, ktoré stoja za zmienku sú žirafy, gemsbok antilopy, nosorožce, ázijské slony.

Medzi zvermi nechýbajú ani lev africký, sibírsky tiger, severoamerický čierny medveď a vlci. Špeciálne zastúpenie tu majú primáty, pričom v parku sa nachádza hneď niekoľko druhov opíc.

V časti, kde žijú púštne zvieratá, môžete vidieť ohrozený druh antilopy Addax, ktorá sa vyskytuje v saharskej púšti, spoločnosť jej robí ťava dvojhrbá pochádzajúca z Afriky a somár somálsky.

V poslednej časti sa nachádza areál s hospodárskymi zvieratami, medzi ktorými sú napríklad viaceré druhy kôz.

 

Zvieratá, ktoré môžete vidieť po „vlastných“

Okrem vyhliadkovej jazdy autom je súčasťou safari programu prehliadka zvierat peši. Tu uvidíte klokana z Tasmánie, bieločierneho lemúra, pštrosa, páva, ale aj divú sviňu.

V centre parku sa nachádza reštaurácia, obchod so suvenírmi a na blízku je aj pavilón s vtákmi, papagájmi a špeciálny bazén s tučniakmi. Vo vnútri budovy majú vybudované bazény pre tuleňov, ktoré sú vycvičené a počas dňa sa koná niekoľko tuleních vystúpení pre turistov.

V areáli sú postavené stoly a posedenie pre ľudí, ktorí si doniesli vlastný obed, prípadne si môžete urobiť piknik priamo v safari parku.

 

Dostupné a jednoduché

Safari park sa nachádza v blízkosti letiska Luton a veľkého nákupného strediska Milton Keynes, kde si môžete nakúpiť množstvo vecí. Taktiež je tu veľa hotelov, kde môžete prenocovať. Ďalšou výhodou je, že Safari Woburn je prístupné v priebehu celého roka. Stačí si len dobre naplánovať cestu do Anglicka a výlet sa môže začať.

 

Zdroj/autor: Martina Miksová, drom

Foto: autor

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.7/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa