Obrovská blamáž: VIDEO odhalilo, že najvyšší vodopád je tak trochu podvod

2024-06-08 00:00:00 |   |    | 

Slávny vodopád v čínskom horskom parku Jün-tchaj budí ešte viac pozornosti ako obvykle vďaka videu, ktoré odhalilo, že do majestátneho vodopádu je voda umelo privádzaná rúrkou, informoval spravodajský server CNN.



Malebný vodopád Jün-tchaj patrí medzi hlavné turistické atrakcie v provincii Che-nan. Rovnomenný park má hodnotenie AAAAA – najvyššie, aké turistickým atrakciám udeľuje čínske ministerstvo kultúry a cestovného ruchu. Teraz ale pritiahol pozornosť zdroj vody vo vodopáde, ktorý webové stránky parku opisujú "akoby dole prúdila Mliečna dráha".

Na čínskych sociálnych sieťach sa tento týždeň objavilo video, na ktorom je vidieť vodovodnú rúrku vypúšťajúcu vodu do 314 metrov vysokého vodopádu. To naznačuje, že tento prírodný úkaz nemusí byť až taký prírodný, ako návštevníci veria.

 

Vedenie parku na video zareagovalo vyhlásením, v ktorom priznalo, že kvôli zmenám v období sucha muselo siahnuť k umelému vylepšeniu vodopádu. "Kvôli zmenám ročných období nemôže vodopád zabezpečiť, že sa verejnosti predstaví vo svojej najkrajšej podobe," uviedlo.

Zatiaľ čo video mnoho ľudí v Číne šokovalo, iní ocenili reakciu parku. "Turisti tam nejazdia preto, aby videli zdroj vody. Myslím, že sa to nedá brať ako klamstvo verejnosti," napísal jeden z užívateľov sociálnej siete Weibo. "Ste tam preto, aby ste videli, ako páv rozprestrie svoj chvost, nie aby ste sa mu pozerali na zadok," dodal ďalší.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: ČTK/CNN

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 20. jún. 2024. Meniny má Valéria.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa