Let smrti: Pri turbulenciách zomrel pasažier, desiatky sa zranili (VIDEO)

2024-05-21 14:45:00 |   |    | 

Jeden človek zomrel a ďalší boli zranení pri silných turbulenciách na linke singapurských aeroliniek z Londýna do Singapuru. Dopravca to dnes uviedol vo vyhlásení. Lietadlo podľa agentúry AP zrejme niekoľko minút prudko klesalo a následne núdzovo pristálo v Bangkoku, kde naňho čakali záchranné tímy.



 

Thajské médiá uviedli, že zranených bolo na palube najmenej 30, Singapore Airlines počet zranených nespresnili. Na palube stroja Boeing 777-300ER, ktorý odletel v pondelok z londýnskeho letiska Heathrow a pristál dnes o 15:45 miestneho času (10:45 SELČ) v thajskej metropole, podľa nich bolo 211 pasažierov a 18 členov posádky.

"Singapore Airlines vyjadrujú svoju najúprimnejšiu sústrasť rodine zosnulého. Našou prioritou je poskytnúť všetku možnú pomoc všetkým cestujúcim a členom posádky, ktorí boli na palube lietadla," uviedli aerolinky vo vyhlásení.

"Lietadlo sa zrazu začalo nakláňať a triasť, takže som sa začal chystať na to, čo sa bude diať. Zrazu lietadlo výrazne kleslo, takže to všetkých tých, čo sedeli a neboli pripútaní, okamžite katapultovalo k stropu," povedal agentúre Reuters 28-ročný študent, ktorý bol na palube stroja. "Niektorí ľudia narazili hlavou do batožinového priestoru a pretlačili ho, narazili do miest, kde sú svetlá a masky a prerazili ho," uviedol.

Dáta špecializovaného servera FlightRadar24 ukazujú, že lietadlo letelo vo výške asi 11.300 metrov, než dnes krátko po 10:00 SELČ v priebehu asi troch minút prudko kleslo do výšky 9400 metrov. Tu sa držalo necelých desať minút, kým pokračovalo v zostupe a za necelú polhodinu pristálo v Bangkoku.

Na letisku v hlavnom meste Thajska na lietadlo čakali zástupy záchranárov. Zranených cestujúcich sanitky previezli na ošetrenie.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 22. jún. 2024. Meniny má Paulína, Paula, Pavla.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa