Britské aerolinky najmú 350 ľudí, aby sa vyhli letnému chaosu na letisku Heathrow

2024-06-03 18:00:00 |   |    | 

Letecká spoločnosť British Airways v utorok oznámila, že zvýši počet zamestnancov vo svojom uzle na londýnskom letisku Heathrow o 5 %, alebo 350 ľudí. Chce tak minimalizovať riziko akéhokoľvek narušenia prevádzky počas hlavnej letnej sezóny. TASR o tom informuje na základe správy Bloomberg.



Dopravca, ktorého vlastní spoločnosť IAG, očakáva, že toto leto bude najvyťaženejšie od pandémie ochorenia COVID-19. Preto chce prijať personál na pozície v oblasti služieb zákazníkom a pozemnej obsluhy, uviedol hovorca leteckej spoločnosti. British Airways modernizujú tiež počítače a ďalšie technológie na kľúčovom letisku Heathrow.

Letecká spoločnosť prijíma ľudí v rámci širšieho plánu transformácie, ktorý zavádza generálny riaditeľ Sean Doyle. British Airways zlepšili svoju výkonnosť v 1. štvrťroku 2024, povedal Doyle.

Spoločnosť prepustila tisíce zamestnancov počas pandémie a po jej skončení. Keď cestovanie prudko ožilo, mala problémy s ich opätovným zamestnaním. Zápasila tiež s výpadkami IT systémov, ktoré v najrušnejších mesiacoch opakovane zlyhávali a pasažieri uviazli na letiskách v dôsledku rušenia letov na poslednú chvíľu.

Hoci sa už buduje nový IT systém, jeho upgrade nebude plne spustený do leta, takže ďalší zamestnanci sú kľúčom k zabezpečeniu hladkého chodu prevádzky, povedal hovorca.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 20. jún. 2024. Meniny má Valéria.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa