Ani jarná dovolenka nie je na zahodenie: Kam sa už teraz môžete vybrať k moru?

2014-04-10 15:30:00 |   |    | 

Nie každý si môže dovoliť dovolenkovať v hlavnej letnej sezóne. Svoje by o tom mohli rozprávať najmä ľudia pracujúci v cestovnom ruchu, ktorí nemôžu na dni voľna často ani pomyslieť. Taktiež je tu skupinka ľudí, ktorá nemá rada prepchaté strediská, prekážajú im možno aj rodinky s deťmi, pretože si chcú v pokoji oddýchnuť a tak sa radšej k moru vyberú v čase, keď tam panuje pokojná atmosféra. Pre týchto turistov sme vybrali zoznam destinácií, do ktorých môžu zavítať už od tohto momentu.



 

  • Egypt

Keď teraz obídeme všetky exotické karibské krajiny, v ktorých sa môžete kúpať v mori celoročne, zameriame sa na krajiny, ktoré sú pre našincov prístupnejšie. Začať preto musíme v Egypte, ktorý sa napriek istému poklesu záujmu teší stále veľkej návštevnosti. Teplota vody je tam už od apríla 25 stupňov. Pokojne si môžete naplánovať predčasnú dovolenku a ešte si vychutnáte prázdnejšie hotely s prijateľnejšou atmosférou. Už v tomto čase fungujú v rezortoch hlavné atrakcie a s voľnočasovými aktivitami nebudete mať problém tak, ako aj v hlavnej sezóne. Pripraviť sa však musíte na veľké teploty vzduchu. Nepodceňte situácie, pretože i keď ešte nenastalo leto, ortuť v teplomeroch neklesá pod tridsiatku.

 

  • Tunisko

Koncom mája môžete pokojne vycestovať aj do ďalšej africkej destinácie. Teplota mora v Tunisku už smeruje na stabilné príjemné teploty a jednoznačnou výhodou v tomto prípade je, že nemusíte očakávať také dusno ako v Egypte. Pre našincov je tu o niečo prijateľnejšie ovzdušie a nebude problém absolvovať aj zopár fakultatívnych zájazdov. V ostatných rokoch sa začalo propagovať aj Maroko, ktoré je na tom s podmienkami veľmi podobne.

 

  • Grécko

V tomto čase už nájdete aj niekoľko možností na pobyty v Grécku. Dávajte si však pozor, aby ste trafili správnu oblasť. Čím pôjdete južnejšie, tým to bude lepšie. Najvhodnejšie počasie ponúka Kréta, kde sa najskôr teploty prehupnú cez tridsiatku. Naopak, ak pôjdete trošku severnejšie, počasie môže byť veľmi príjemné, ale teplota vody bude skôr pre otužilcov. Ak vám však postačí len leňošenie na pláži za príjemného počasia, môžete sa pokojne vybrať aj do týchto končín.

 

  • Turecko

Máj je ideálnym mesiacom na navštívenie tejto krajiny. Hlavným benefitom sú ceny pobytov, ktoré ešte nie sú tak vysoké. V závislosti od vyťaženia zariadenia môžete ušetriť až do 50 percent nákladov. K tomu ako bonus navyše prirátajte už príjemne teplé more. Teplota ani v noci neklesá pod 20 stupňov, takže už v tomto čase si vychutnáte krásne letnú atmosféru. Počasie je stabilné a nehrozia už ani dažde. Taktiež máte ešte šancu vybrať si zo širšieho spektra hotelov a všetky služby už budú bežať v plnej prevádzke.

 

  • Kanárske ostrovy

Celoročne veľmi obľúbená destinácia. Maličkou nevýhodou je, že sezóna tam nikdy nekončí. More má stále príjemnú teplotu a tak sa tam na skok počas roka vyberú Európania naozaj kedykoľvek. Pre vás to však znamená príjemnú exotiku za dostupné ceny a s nádhernou prírodou aj v čase, keď sú ešte ostatné letoviská zavreté. Dostupnosť služieb je v tomto čase vynikajúca. Nebudete mať problém ani prenajať si auto či nájsť vhodný fakultatívny výlet, pretože hlavná vlna turistov príde trošku neskôr. Takže Kanárske ostrovy si môžete vychutnať v relatívne pohodlnej atmosfére.

 

  • Albánsko

Malo by sa stať hitom tejto sezóny. Za veľmi dobré ceny si tam vychutnáte turizmom nezničenú krásnu krajinu. Výhodou je, že do Albánska sa môžete pokojne vybrať už v máji. Teplota mora sa začína zvyšovať postupne od 20 stupňov. Vyberať si môžete taktiež z mnohých zariadení apartmánového typu, v ponuke sú aj all inclusive dovolenky a vybrať sa môžete aj na spoznávacie zájazdy.

 

  • Chorvátsko

Na konci mája sa môžete vybrať už aj do južnejších častí Chorvátska. More už začína mať teplotu nad 20 stupňov a pomaly sa tam rozbieha aj sezóna. Pokiaľ hľadáte skôr netradičnú dovolenku formou plavby na jachte alebo chcete zažiť aj kultúru a turistiku, pokojne sa tam môžete vybrať už aj na jar.

 

Zdroj/autor: David, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.9/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa