Dovolenka v trópoch: Toto sú najlepšie miesta na splnenie vášho exotického sna

2019-03-18 00:00:01 |   |    | 

Palmy, more, pláž s jemným pieskom a nádherná príroda. Kto by netúžil aspoň raz za život zažiť rozprávkovú tropickú dovolenku. Vybrať si zo zoznamu týchto exotických krajín je poriadna fuška. No niekedy stačí len jedna fotografia, vďaka ktorej sa zamilujete do vašej vysnívanej destinácii, kde sa zrazu ocitnete v úplne inom svete.



 

Bora Bora

Francúzska Polynézia patrí k najluxusnejším dovolenkovým oblastiam. Spomedzi všetkých ostrovov si dovolenkári najviac obľúbili Bora Bora. Medzi exotickými destináciami víťazí vďaka tomu, že máte k dispozícii aj množstvo aktivít. Na ostrovoch je niekoľko turistických trás, ktoré vás prevedú krásnymi vyhliadkami na pobreží. Máte tam tiež skvelý priestor na vodné športy a potápanie. Bora Bora je navyše známe kvôli zaujímavej kultúre, ktorá sa tam stále uchováva a vyhráva nad tlakom komercie. Veľmi obľúbeným animačným programom je tematický večer s tancami, tunajšou gastronómiou a predvádzaním ich zvyklostí.

 

Mayská riviéra, Mexiko

Cancún, Tulum, Conzumel. To sú len tri z množstva tromfov, ktoré vás čakajú na Mayskej riviére. Tá získala za posledné roky veľkú popularitu a pritiahla tam množstvo nových turistov. Jedným z najžiadanejších miest je Tulum, v ktorom nájdete aj viacero štýlových hotelov s originálnym dizajnom. Náročná klientela si zvykla nielen na vysoko kvalitné služby, ale aj zaujímavé vyplnenie voľného času. Denné výlety organizujú napríklad k pyramídam vo vzácnej archeologickej oblasti Chichen Itza, niekoľko zrúcanín uvidíte priamo pri pláži na riviére a chýbať nebude ani množstvo športových aktivít v okolí.

 

Maledivy

Ľudia si často spájajú výlety na Srí Lanku s aspoň krátkou dovolenkou na Maledivách. Takýmto spôsobom zažijú najväčší kontrast medzi svetom chudobného života a luxusom. Kvôli globálnemu otepľovaniu sa niektoré ostrovy Maledív pomaly strácajú. Práve to zvyšuje ich hodnotu a dovolenkári túžia zažiť tento raj na zemi ešte v jeho plnej kráse. Viacero exkluzívnych rezortov im dodáva pocit výnimočnosti. Táto exotika však nie je iba o leňošení na pláži a posedeniach pri bare s chladeným drinkom v ruke. Okolie jednotlivých ostrovov je ako stvorené na rôzne vodné aktivity, veľmi obľúbené je najmä potápanie a šnorchlovanie, keďže tunajší podmorský svet patrí k najkrajším na svete.

 

Aitutaki, Cookove ostrovy

Cookove ostrovy sú exotickou perlou v blízkosti Nového Zélandu. Z nich je najobľúbenejšou destináciou ostrov Aitutaki, ktorý je známy vďaka nádherným lagúnam. V tejto oblasti sa nachádzajú aj malé rybárske dedinky, ktorých obyvatelia dodávajú do hotelov čerstvé úlovky pre prípravu skvelých pochúťok. Medzi fakultatívnymi výletmi nájdete aj možnosť stráviť deň spolu s nimi na loďke a vyskúšať, akými zdatnými rybármi by ste boli. Vychutnajte si tiež plávanie v odľahlých oblastiach a oddych na súkromných plážach a vyskúšajte kajakovanie okolo ostrova.

 

Kauai, Havaj

Ďalšia z tropických oblastí, v ktorých sa istotne nebudete nudiť. Nádherná príroda v okolí vás bude priam lákať na to, aby ste sa vybrali na nejakú túru. Kauai na Havaji má nádherné pohoria, vodopád a lesnaté oblasti. Ako stvorený je pre ľudí, ktorí síce túžia po exotických plážach, ale zároveň si chcú oddýchnuť aj pri aktívnom pohybe. Pri dovolenkách v takýchto lokalitách musíte dávať pozor na vysokú vlhkosť, ktorá vás prekvapí práve pri takýchto zaťažkávajúcich skúškach. Neprepínajte svoje sily a radšej si pokojne užívajte prírodnú krásu okolo vás.

 

Ostrovy Mamanuca, Fidži

Ak ste fanúšikom filmu Stroskotanec a páčil sa vám opustený ostrov, na ktorom zostal Tom Hanks, potom by ste sa niekedy mali vybrať na Mamanucu vo Fidži. Veľkou výhodou ostrovov je, že sa nachádzajú blízko seba a dovolenkárom ponúkajú možnosť presúvať sa medzi nimi pomocou motorových člnov a spoznávať ich skryté zákutia. Niektoré z nich sú neobývané a skutočne vám ponúkajú možnosť zahrať sa aspoň na jeden deň na Robinsonov. Dobrou správou je, že tam nenájdete len luxusné rezorty. Viaceré lokality sa špecializujú na mladých cestovateľov, ktorým ponúkajú ubytovanie v jednoduchých domčekoch na pláži.

 

Ostrov svätého Bartolomeja

Táto destinácia je známa ako dovolenkový rezort celebrít a boháčov. Tomu sú prispôsobené všetky služby, ktorými svojich hostí rozmaznávajú tou najvyššou kvalitou. Väčšina hotelov má podobu malých súkromných víl, ktoré nenarušujú pôvodný kolorit krásnej krajiny v okolí. Dobré poveternostné podmienky pri pobreží vyhovujú surfistom a windsurfistom, mierne vstupy do mora a krásne pláže sú zas ideálne aj pre rodiny s deťmi.

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa