Karibik – exotická dovolenka

Tropickým srdcom Karibiku je Jamajka

Jamajka
2012-06-28 16:30:00

JAMAJKA - Ostrov Jamajka leží v Karibskom mori približne 145 km južne od Kuby a 190 km západne od ostrova Hisapniola, na ktorom sa nachádza Haiti a Dominikánska republika. Jamajka bola objavená Kryštofom Kolumbom v roku 1494. Ostrov preslávila najmä osobnosť hudobného štýlu reggae Bob Marley a v súčasnosti aj neporaziteľný šprintér Usain Bolt. viac »

Vyplávajte na obrovskej lodi do Karibiku

Nie všade môže loď
2012-04-03 14:00:00

Z floridského mysu Canaveral neštartujú len vesmírne plavidlá - z neďalekého prístavu totiž denne vyrážajú na okružné plavby po Karibiku i ohromné výletné lode. Na ich paluby sa vojdú tisíce pasažierov, do ich útrob trebárs divadelná sála alebo ľadová plocha. Jeden deň kotvia pri brehoch Mexika, na druhý deň zasa zdolávajú vlny v oblasti tajomného bermudského trojuholníka. Mix toho najlepšieho z Karibiku láka stále viac Slovákov. viac »

Bonaire - ostrov bez semaforov s celoročným letným počasím

Karibik
2011-12-22 10:40:00

Bonaire láka návštevníkov hlavne svojou povesťou jednej z najlepších potápačských lokalít na Zemi. Význam krásy podmorského sveta okolo ostrova ocenili jeho obyvatelia, keď tu vyhlásili jeden z prvých podmorských parkov Karibiku. Krištáľová voda, farebný podmorský život i jednoduchý prístup k potápaniu nadšenci ocenia ešte viac, keď skúsia skvelú kuchyňu i pohostinnosť ostrovanov, ktorí majú stále dobrú náladu. viac »

Karibský raj Barbados láka i na kúpanie s morskými korytnačkami

Barbados Karibik
2011-10-18 10:00:00

Meria len 35 kilometrov, na úradných tabuliach oficiálnych budov sa tu usmieva kráľovná Alžbeta, v poličkách nad barom sa vyníma jeden z najlepších karibských rumov a pod hladinou mora korzujú pelotóny rýb medzi farebnými koralmi a vrakmi potopených lodí. To je „občiansky preukaz“ Barbadosu, ostrova, ktorý leží v tieni primadon Karibiku. viac »

Staňte sa na Kajmanských ostrovoch pirátom z Karibiku

Kajmanské ostrovy
2011-09-26 17:00:00

Veľkolepé bojové scény, explózie lodí, pirátske kostýmy a festivaly, taký je program každoročného Pirátskeho festivalu, ktorý sa v októbri koná na Kajmanských ostrovoch v Karibiku. viac »


<< Predchádzajúci 5 6 7 8 9 Nasledujúci >>
Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa