Karibik – exotická dovolenka

Exotika pre naháčov: Komunistická Kuba víta nudistov s otvorenou náručou

2024-03-18 09:10:00 |

Milovníci nudizmu musia cieľ svojej dovolenky vyberať ešte uvážlivejšie než ostatní. Nie je veľa miest, kde môžu pokojne odložiť oblečenie a užívať si slnečné lúče a more len tak, ako ich príroda stvorila. Prekvapivo skvelé možnosti však ponúka exotická Kuba.

Viac článkov

Vianoce pri mori? Ideálne sú na ostrove Svätý Martin!

Orient Bay je jednou
2012-12-17 16:00:00

Každé malé dieťa vie, že Martin prichádza na bielom koni. V Karibiku tiež, len s tým rozdielom, že tu namiesto zasnežených krajiniek bielo žiari piesok. Nádherné, dlhé pláže, k tomu teplé, blankytne modré more plné koralov. To je zase niečo úplne iné, než treskúca stredoeurópska zima. Čo keby ste sa počas týchto Vianoc pre zmenu ohriali? viac »

Panama delí i spája oceány

Hlavné mesto Panama
2012-12-14 16:00:00

PANAMA - Slávna pre megalomanský prieplav, no už menej pre svoju pohnutú históriu. Panama sa postupne z okraja cestovateľského záujmu dostáva na svetlá reflektorov. Stále si so sebou nesúc mnohé z minulosti plnej drancovania. viac »

Sprievodca Kubou: aké letoviská sú tie najluxusnejšie, najslávnejšie alebo najpokojnejšie?

Chcete súkromie alebo byť
2012-11-10 14:00:00

Kuba patrí k najobľúbenejším zimným exotickým destináciám. Vyrážajú sem i tisíce Slovákov - tých zbehlých, ktorí idú „na istotu“, i tých, ktorí na Kubu letia po prvýkrát. Ako sa nestratiť v ponukách cestovných kancelárií a vybrať tú pravú lokalitu? Poradíme vám. V článku nájdete praktické rady, ale i unikátne informácie o miestach na Kube, kam sa cestuje za slnkom a pohodou. viac »

Najúžasnejšie hotely v Karibiku

Couples Tower Isle, Jamajka
2012-10-15 16:00:00

Karibská oblasť je pre mnohých Slovákov exotika, akú si dovolia iba raz za život. Ak chcete svoju dovolenku na niektorom z prekrásnych ostrovov doviesť k dokonalosti, stavte na pobyt v hoteli, ktorý patrí k tým najlepším z najlepších. Zistili sme pre vás, ktoré to sú. viac »

Aruba láka na celoročné slnečné leto

Výhľad z ponorky Atlantis
2012-10-10 10:00:00

Aruba sa v analytickej spoločnosti Future brand umiestnila v prvej TOP 5 krajín v sekciách najlepšia relaxácia, pláže, outdoorové aktivity a miestne osadenstvo. Vďaka tomu sa tento malinký ostrov v Karibiku stáva stále populárnejšou destináciou pre dovolenku plnú slnka. V roku 2009 stúpla návštevnosť tejto holandskej autonómnej oblasti o 51 percent a získala i uznanie od turistických odborníkov. viac »

Päť karibských ostrovov, ktoré sa vyplatí navštíviť

Biely piesok, tieň paliem,
2012-09-28 10:00:00

Krásne piesčité pláže, priezračná tyrkysová voda, bujná príroda - tri podmienky pre spokojnú dovolenku, ktoré spĺňajú všetky ostrovy v Karibiku. Inak sa však odlišujú. Raz je to veľkosťou, inokedy režimom alebo vyspelosťou. Jeden ponúka skvelé podmienky pre potápanie, ďalší zase ideálne prostredie pre jachting. Niekde turisti obdivujú bohatú históriu, inde zase nedotknutú prírodu. Všade v Karibiku ale stretnete ľudí, ktorí sa spokojne vyhrievajú na slnku a ďaleko od starostí si vychutnávajú karibskú pohodu. viac »

Čo musíte vidieť na Kube

Havana, Kuba
2012-09-25 16:00:00

KUBA - Kubu väčšinou vnímame dvojakým spôsobom: ako jednu z posledných krajín na svete, kde ešte vládne socializmus alebo ako turistickú destináciu s nádhernými plážami a čistým morom. No tento ostrov je však oveľa viac - je to miesto plné živej a často neuveriteľnej histórie, s čím súvisí aj veľké množstvo nevšedných pamiatok. viac »

Svätá Lucia - ostrov, do ktorého sa zamilujete

pohľad z Pigeon Island
2012-08-07 08:50:00

SVÄTÁ LUCIA - "St. Lucia, simply beautiful" - to je turistický slogan tohto malého ostrova nachádzajúceho sa v príťažlivom Karibiku. Romantická atmosféra, okúzľujúce úsmevy domácich obyvateľov, v ktorých žilách prúdi nielen africká krv, ale i krv kanibalských indiánov Arawakov a Karibov. Takáto je skutočná Svätá Lucia, prezývaná aj "Helenou západu". Zmes vysokých hôr, pralesa, nížin, pláží, malých riek a vodopádov, exotických orchideí a exotického vtáctva (z ktorého je najvzácnejší miestny papagáj Amazóňan mnohofarebný) očarí snáď každého. viac »

Dominikánska republika - božský raj v Karibiku

Dominikánska republika
2012-07-05 14:00:00

DOMINIKÁNSKA REPUBLIKA - Exotická Dominikánska republika, ležiaca v Karibiku, patrí medzi obľúbené a hojne navštevované turistické destinácie. Niet sa však prečo tomu diviť, keďže disponuje nádhernými bielymi pieskovými plážami, palmovými hájmi, tropickou klímou, azúrovým morom a bujnou vegetáciou. Navyše sa tu nudiť určite nebudete, pestrá ponuka športového a kultúrneho vyžitia vás nepochybne nadchne. viac »

Biele pláže i kokosové palmy nájdete v Dominikánskej republike

Dominikánska republika
2012-07-01 14:00:00

DOMINIKÁNSKA REPUBLIKA - Dominikánska republika leží na ostrove Hispaniola, východne od Haiti v Karibiku. Táto exotická krajina patrí k obľúbeným turistickým a dovolenkovým destináciám. Okrem bielych pláží a tyrkysového mora tu nájdete aj bohatú kultúru a nekonečné možnosti športového vyžitia. viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa