Karibik – exotická dovolenka

Exotika pre naháčov: Komunistická Kuba víta nudistov s otvorenou náručou

2024-03-18 09:10:00 |

Milovníci nudizmu musia cieľ svojej dovolenky vyberať ešte uvážlivejšie než ostatní. Nie je veľa miest, kde môžu pokojne odložiť oblečenie a užívať si slnečné lúče a more len tak, ako ich príroda stvorila. Prekvapivo skvelé možnosti však ponúka exotická Kuba.

Viac článkov

Antigua a Barbuda – neobjavené perly Karibiku

Antigua a Barbuda
2017-11-10 00:00:01

Kuba, Dominikánska republika a iné nádherné krajiny v Karibiku sú už cestovateľom dobre známe, preto začali hľadať nové miesta, ktoré by stáli za návštevu. Čoraz väčšej obľube sa teší dvojica ostrovov Antigua a Barbuda, ktoré spolu s menšou a kvôli skalnatému terénu neobývanou Redondou tvoria jeden štát. viac »

Orlia zátoka: Jeden z posledných rajov na Zemi

Dominikánska republika
2017-09-27 12:00:00

Pláž Bahía de las Águilas leží asi 300 kilometrov západne od hlavného mesta Santo Domingo. Je súčasťou národného parku Jaragua v provincii Pedernales a súčasne i Biosferickou rezerváciou UNESCO. viac »

Curacao – domov najväčších kaktusov a známeho nápoja

Curacao
2017-08-23 12:00:00

Neďaleko Venezuely sa nachádza trojica ostrovov Aruba, Bonaire a Curacao. Curacao je známe nielen typickou exotickou prírodou s nádhernými plážami, ale aj viacerými pamiatkami, ktoré sa dostali na zoznam UNESCO, čo nie je pre tieto malé krajiny príznačné. Domácim obyvateľom sa tu však podarilo uchovať viacero stavieb z 18. storočia, čo ich stavia do pozície najzaujímavejšieho z tejto trojice ostrovov. viac »

Prázdniny v Dominikánskej republike: 5 tipov na exotickú dovolenku s deťmi

Dominikánska republika
2017-07-01 00:00:01

Letné prázdniny už začali a vy stále neviete, kam sa tento rok vybrať na dovolenku? Porozmýšľajte nad exotickou destináciou Punta Cana v Dominikánskej republike. Tunajšie hotelové rezorty sú známe vysokou kvalitou a špičkovou úrovňou služieb. Vaše deti zabavia profesionálni animátori a vy tak budete mať čas aj sami pre seba. Na výlet sa vydajte napríklad za pirátmi na ostrov Saona alebo za delfínmi na Dolphin Island. viac »

Dokonalý raj na Zemi: 7 najkrajších pláží Karibiku

Palm Beach, Aruba
2017-05-23 00:00:01

Zo všetkých miest na svete spĺňajú najmä krajiny Karibiku pre mnohých dovolenkárov predstavu ideálnej dovolenky. Stabilne dobré počasie, exotická príroda a k tomu úžasné tiché pláže plné paliem s výhľadom na ligotavé more. Či sú to malé ostrovčeky alebo väčšie ostrovné krajiny, pohľad na fotografie týchto lokalít vo vás vyvolá pocit zasnenej nostalgie a tajných snov. Stačí však iba trochu chcieť, vystihnúť tie správne akcie a i vy sa môžete ocitnúť na niektorej z najkrajších pláží Karibiku. viac »

Trumpova vila v Karibiku: Kúsok raja za 25 miliónov

Trumpova vila v Karibiku:
2017-05-22 12:00:00

Americký prezident Donald Trump predáva svoje luxusné sídlo na karibskom ostrove Svätý Martin. Lukratívna nehnuteľnosť s názvom Le Chateau des Palmiers (Palmový zámok) mu patrí od roku 2013 a podľa Trumpa je to "jedno z najnádhernejších sídiel na svete". Za mastnú sumičku je k dispozícii aj majetným dovolenkárom. viac »

Dinosaury, géniovia aj poklady: Spoznajte tajomstvá najznámejších ostrovov Karibiku

Dinosaury, géniovia aj poklady:
2017-05-14 00:00:01

Jeden je doslova ako stvorený pre leňošenie na pláži, druhý pre poznávanie starobylých pamiatok. Tretí sa môže pochváliť výbornou gastronómiou a ďalší trebárs netradičnými obyvateľmi nielen z ríše zvierat. O čom je reč? O karibských ostrovoch! Vydajte se spoločne s nami na jeden netradičný výlet. Zatiaľ teda aspoň obrazne. viac »

Výnimočná perla Karibiku: Viete, na ktorom ostrove sa platí eurom?

Ostrov Martinik
2017-05-06 00:00:01

Ostrov Martinik v Karibskom mori patrí do zoznamu miest, ktoré objavil Krištof Kolumbus. Jeho loď k nemu po prvýkrát doplávala v roku 1502. Neskôr ostrov prešiel pod správu Francúzska, ktorému patrí dodnes. Aj vďaka tomu je medzi Európanmi tak populárny. Predstavuje totiž ideálny mix karibskej živelnosti a francúzskej elegancie. viac »

Krásny, divoký a nespútaný: Ostrov Barbados je taký, ako jeho najslávnejšia rodáčka Rihanna

Z Barbadosu pochádza aj
2017-03-17 00:00:01

Barbados sa podarilo najviac spopularizovať speváčke Rihanne. No zatiaľ čo mu svet venoval viac pozornosti až po jej zviditeľnení sa, cestovatelia ho vyhľadávali už dávno predtým. Krajina bradatých figovníkov, ktoré z diaľky pôsobia ako starí fúzatí muži, dostala pomenovanie práve vďaka tomuto stromu. V minulosti tam s obľubou oddychoval George Washington a jeho bývalé sídlo je v súčasnosti premenené na múzeum venujúce sa jeho plodnému životu. viac »

Lákadlo pre dobrodruhov: Ostrov mládeže ukrýva pirátske poklady

Ostrov mládeže ukrýva pirátske
2017-01-20 00:00:01

Indiáni, revolucionári, mládež, piráti. Na „Ostrove borovíc“, ako sa v minulosti Isla de la Juventud hovorilo, sa vystriedalo mnoho rozdielnych skupín obyvateľov. V tamojších jaskyniach sa našli staré indiánske maľby, takže život tu má dlhú históriu. Skrátka romantika všade, kam sa pozriete. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa