Half Moon Cay - raj na Zemi

2013-12-21 10:00:00 |   |    | 

BAHAMY - Piesok sypký ako púder, nekonečné azúrové more a luxusná výletná loď dokonale zapadajúca do scenérie priamo pred vami. Taký je deň na pláži Half Moon Cay, deň, ktorý si zapamätáte ako najlepší zo všetkých dovolenkových.



V centre bahamského súostrovia, ktoré tvorí až sedem stoviek rôznorodých ostrovov, leží Malý San Salvador. Ostrovček, ktorý si turisti a milovníci rajských fotografií z celého sveta kvôli jeho polmesiacovitému tvaru pamätajú najmä ako Half Moon Cay. A napriek tomu, že počas svojej karibskej dovolenky tu každý môže zostať iba jediný deň, ostrov jednoducho zanecháva v pamäti nezmazateľnú rajskú spomienku.

 

Jednodňový raj

V záujme zachovania čo možno najprirodzenejšieho prostredia došlo na ostrove iba k minimálnym úpravám pre potreby disciplinovaných turistov. Tí sem prichádzajú na obrovských výletných lodiach, no keďže okolo ostrova je rozsiahla plytčina, lode zostávajú kotviť obďaleč a na pevninu sa výletníci dostanú kyvadlovo prepravujúcou loďkou s preskleným dnom.

Dovolenkári tu nájdu všetko, čo počas jednodňovej návštevy potrebujú. Pláž je plná ležadiel, o ktoré sa zaručene nebudete naťahovať so susediacou skupinou, za príplatok môžete relaxovať aj v plážovej kabane. K dispozícii sú detské ihriská a bary priamo na pláži, sociálne zariadenia za plážovou promenádou a tiež nemalá výdajňa jedla, v ktorej kuchynský personál jednotlivých kotviacich lodí podáva svoje špeciality dňa.

Hoci to znie, akoby tu vládol nezastaviteľný turistický ruch a plány na konzerváciu prostredia sú iba naivným snom, opak je pravdou. Na ostrove sa nenachádza žiadny hotel, ani jediné lôžko či nocľah. Dokonca aj plavčíci a ďalší personál, ktorý v závere dňa precízne pláž a jej okolie uprace, odchádza nocovať na najbližší obývaný ostrov. Takto sa tu každý deň menia jednotlivé turnusy cestujúcich a každý má iba deň na to, aby si túto rajskú nádheru vychutnal do sýtosti.

Deň na ostrove Half Moon Cay tak nie je iba vylihovaním na piesku. V dokonale priezračnej vode je skvelým zážitkom plávanie, ktoré doslova vábi k potápaniu a sledovaniu podmorského života. Prechádzka plážou až k skalnatému výbežku dodáva nenapodobiteľný pokoj a za zážitok stojí aj jazda na koni po pláži. A ak by vám toto všetko bolo málo, s vašou lodnou spoločnosťou sa môžete dohodnúť aj na usporiadaní svadby priamo na pláži.

 

Zdroj/autor: Dominika Babulicová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa