Karibik – exotická dovolenka

Karibik, ako ho nepoznáte: Užite si okrem pláží aj jeho UNESCO zaujímavosti

Pitons, Ostrov Sv. Lucie
2022-01-25 08:01:00

Nádherná príroda a pútavá história Karibiku neušla ani pozornosti odborníkov z UNESCO. Tí zaradili na svoj zoznam hneď niekoľko zaujímavostí, ktoré by ste istotne nemali počas vašich dovoleniek prehliadnuť. Nech sa totiž vyberiete do ktorejkoľvek z krajín, všade vás privíta niečo iné a originálne, čo sa vám už navždy vryje do pamäte. viac »

Panenské ostrovy – dovolenka ako v raji

Národný park Panenských ostrovov,
2021-10-01 08:01:00

Krajinu Panenské ostrovy tvorí niekoľko desiatok menších ostrovčekov. Časť z nich patrí pod britskú vládu a časť je priradená k americkému územiu. Príznačná pre obe je nádherná príroda, ktorá vás presunie rovno do raja. viac »

Svätá Lucia – miesto, kde umelci hľadajú inšpiráciu

Svätá Lucia
2021-08-18 12:00:00

Karibik nám okrem overených destinácií ponúka aj nádherné malé ostrovy, ktoré vás prilákajú svojou osobitou atmosférou. Takýmto tajným tromfom je aj Svätá Lucia, ktorej povrch vznikol čiastočne vulkanickým pôvodom. Vďaka tomu dokázal skĺbiť divočinu, pokoj a nedotknutú prírodu. Často sa o nej hovorí ako o raji pre umelcov. Tí tam totiž nájdu tiché miesto na premýšľanie, ale aj množstvo inšpirácií, ktoré potom ovplyvňujú ich ďalšiu tvorbu. viac »

Ostrovy Turks a Caicos lákajú na jeden z najväčších koralových systémov na svete

Turks a Caicos
2021-07-21 12:00:00

Cestovatelia sa delia do troch hlavných kategórií – tých, ktorí milujú pamiatky, druhú skupinku, ktorá len tak leňoší na pláži a tretiu, ktorá miluje nádhernú prírodu a výlety do nej. Ak patríte do tej poslednej, v tom prípade si istotne zamilujete štyridsať ostrovov, ktoré tvoria Turks a Caicos. Tie sa nachádzajú v blízkosti Bahám a patria pod správu Spojeného kráľovstva. viac »

Ako v raji: Vychutnajte si dovolenku na najkrajších karibských plážach

Ako v raji: Vychutnajte
2021-05-19 07:01:00

Keď si chce niekto vychutnať leňošenie pri mori, krásnu prírodu a exotiku, jeho snom je dovolenka v Karibiku. Pláže v tejto oblasti patria k tým najkrajším na svete a predstavujú dokonalý raj. Nechajte sa zlákať ich atmosférou a vyberte sa na výlet aj do týchto končín. viac »

Aruba – najromantickejší z karibských ostrovov

Aruba – najromantickejší z
2021-02-15 08:01:00

Dovolenka v Karibiku je snom mnohých cestovateľov. Väčšina ostrovov tam ponúka nádhernú divokú prírodu a pláže s jemným pieskom, vďaka ktorým sa razom ocitnete v inom svete. Každá z krajín púta pozornosť nejakým iným spôsobom. Aruba dostala prezývku destinácie zamilovaných, lebo tam ľudia často jazdia na svadobné cesty či zásnuby. viac »

Známi ľudia utekajú do exotiky: Hitom je Dominikánska republika

 Punta Cana
2021-01-20 12:01:00

Možno ste si všimli, že mnoho slovenských a českých prominentov trávi tieto týždne na dovolenke v Dominikánskej republike. Okrem priaznivej situácii s koronavírusom si túto krajinu vyberajú kvôli dobrým cenám, krásnej panenskej prírode a príjemnému počasiu. Necháte sa touto ponukou zlákať aj vy? viac »

Užite si tento rok naplno: 7 jednoznačných dôvodov pre dovolenku na Jamajke

Jamajka
2021-01-02 12:01:00

Jamajka sa nachádza v západnej časti Karibiku a ponúka celoročne príjemné počasie. V našich mysliach je to možno len ďalší exotický ostrov, ktorý nám okrem pláží nemá čo poskytnúť. No to je jeden veľký omyl, pretože krajina je plná historických i prírodných prekvapení. Nachádza sa tam napríklad až 120 riek, ktoré využívajú na rôzne vodné športy a tešiť sa môžete aj na túry k nádherným vodopádom. viac »

Trinidad a Tobago – dva ostrovy, dva rôzne svety

Trinidad a Tobago
2020-03-12 12:00:00

V blízkosti Venezuely sa nachádza dvojica ostrovov Trinidad a Tobago, ktoré tvoria jednu z najzaujímavejších krajín. I keď ich nerozdeľuje až tak veľa kilometrov, v skutočnosti vyzerajú ako dva úplne odlišné svety. Zatiaľ čo Trinidad je rušnejší, plný pútavých pamiatok a nájdete tam zaujímavý nočný život, Tobago má pokojnejšiu atmosféru a uvidíte tam najmä mnoho prírodných krás. viac »

Kajmanské ostrovy – Karibik v tej najlepšej podobe

Grand Cayman – ostrov
2020-02-10 00:00:01

Kajmanské ostrovy sú v našich mysliach zafixované najmä ako daňový raj. No keď si odmyslíte všetky tieto podnikateľské výhody, uvidíte nádhernú nedotknutú krajinu, kde spomedzi všetkých atrakcií vyhrávajú najmä prírodné krásy. Nech sa vyberiete na ktorýkoľvek z týchto troch ostrovov, nájdete tam nádherné pláže, priezračné more a úžasný podmorský svet. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa