Karibik – exotická dovolenka

Exotika pre naháčov: Komunistická Kuba víta nudistov s otvorenou náručou

2024-03-18 09:10:00 |

Milovníci nudizmu musia cieľ svojej dovolenky vyberať ešte uvážlivejšie než ostatní. Nie je veľa miest, kde môžu pokojne odložiť oblečenie a užívať si slnečné lúče a more len tak, ako ich príroda stvorila. Prekvapivo skvelé možnosti však ponúka exotická Kuba.

Viac článkov

Ostrov Aruba: Láska a vášeň na karibský spôsob

Karibská Aruba – ostrov
2017-01-02 12:00:00

Karibik vám dnes odhalí ďalšiu zo svojich dobre ukrytých perál. Tentoraz sa vyberieme na virtuálnu prehliadku na Arubu, ktorá sa nachádza v blízkosti venezuelského pobrežia. Ostrov sa teší mimoriadnej popularite najmä medzi zamilovanými pármi. Američania si ho najčastejšie vyberajú na svadobnú cestu. Okrem romantických zákutí však Aruba ponúka aj iné zaujímavosti. viac »

Snažili sa ju vylúpiť piráti, dnes je z Cartageny koloniálny poklad Karibiku

Snažili sa ju vylúpiť
2016-10-27 00:00:01

Stopercentne koncentrovaná hispánska atmosféra, na obzore na mori hojdajúce sa lode s pirátskymi vlajkami. Z putiky v prístave sa ozýva vrava námorníkov, malebnou zatienenou uličkou pomaly prechádza kôň, na ktorom sedí ušľachtilý rytier. Tak vyzerala kolumbijská Cartagena v dobách dávno minulých, kedy tu určovali chod Španieli. Dnes se nezdráhame označiť ju za koloniálnu perlu Karibiku. Nahliadnite do nej! viac »

Päť ostrovov, z ktorých sa vám zatočí hlava: Má krajšie pláže Borneo alebo Bahamy?

Má krajšie pláže Borneo
2016-10-03 00:00:00

Predstava dokonalej dovolenky sa u mnohých z nás zúži na malý tropický ostrov, obohnaný tyrkysovým morom a lemovaný tieňom paliem. Ostrovy nás jednoducho fascinujú. Pokiaľ to máte nastavené rovnako, potom vás isto-iste nadchne náš prehľad piatich ostrovných krásavcov, na ktorých nájdete omnoho viac než len piesčitú pláž a tieň smaragdových paliem. Máme pre vás exkluzívny výber piatich nádherných ostrovov z celého sveta. viac »

Európa môže závidieť: Portoriko údajne ukrýva ďalší z Eiffelových klenotov

Portoriko údajne ukrýva ďalší
2016-09-17 00:00:01

Kvôli veľkej vzdialenosti nepatrí Karibik k top dovolenkovým destináciám Slovákov. Ak sa tam však raz vyberiete a spoznáte hociktorého z jeho členov na vlastnej koži, už vám nebudú stáť v ceste žiadne prekážky. Ani dlhý let a prestupy vás neodradia od toho, aby ste preskúmali ďalšiu z jeho nádherných lokalít. Dnes je to trošku menej známe Portoriko, ktoré ponúka nádherné pláže, intenzívny vplyv španielskej kultúry a jeden tromf, ktorý môžu závidieť všetci Európania. viac »

Santo Domingo: Sídlo merengue aj najstaršej pamiatky Nového sveta

Santo Domingo: Sídlo merengue
2016-08-14 00:00:01

Najstaršie pamiatky Ameriky a malebné koloniálne uličky, kde na každom kroku stretnete hudobníkov, hráčov domina alebo baličov cigár. Dominikánska metropola Santo Domingo má jedinečnú atmosféru. V priebehu celého roka sa tu naviac konajú živé koncerty a predstavenia, v auguste napríklad obľúbený „Festival merengue a karibských rytmov“. viac »

Ostrov Grenada: Karibik s vôňou korenia

Ostrov Grenada
2016-07-27 12:00:00

Ostrov Grenada často prezývajú korenistým ostrovom alebo korením Karibiku. Nie je to len kvôli muškátovému orechu, ktorý sa tam pestuje v hojnom počte a jeho prenikavú arómu môžete zacítiť na každom kroku. Dôvodom je aj množstvo atrakcií, ktoré vám ponúkajú na tak malom území a vďaka tomu menia dovolenku v týchto končinách na nezabudnuteľný zážitok. viac »

Po stopách Indiánov v Dominikánskej republike

Taínske dievča
2016-06-21 12:00:00

V kultúre a histórii Dominikánskej republiky sa prelínajú indiánske, európske a africké vplyvy. Ostrov Hispaniola, na ktorom táto krajina leží, totiž už dlho pred príchodom Krištofa Kolomba obývali indiánske kmene Taíno. Ich dedičstvo dodnes pretrváva v každodennom živote miestnych obyvateľov od jazyka cez jedlo, architektúru až po duchovný a spoločenský život a výrazne ovplyvňuje tunajší turizmus. viac »

Ostrov slobody sa mení: Kde ešte zostáva atmosféra starej Kuby?

Ostrov slobody sa mení.
2016-06-08 00:00:01

Z domčekov, kde si ľudia potajomky zarábajú peniaze navyše výrobou domácich cigár, vonia tabak. Nad pôvabnými zapadnutými uličkami v Havane sa vznáša hemingwayovsky uvoľnená atmosféra, v diaľke znie salsa pouličných muzikantov. Zlepšené vzťahy s USA a rokovania o zrušení hospodárskych obmedzení to paradoxne môžu ohroziť. Čo budú súčasné zmeny znamenať pre turistický ruch na étericky krásnej Kube? viac »

Hispaniola - exotické dobrodružstvo s príchuťou karibského rumu a cigár

Hispaniola
2016-05-24 12:00:00

Také blízke a natoľko odlišné. Jednu tretinu ostrova Hispaniola tvorí územie Haiti a dve tretiny Dominikánska republika. Na ploche porovnateľnej s Českou republikou vedľa seba žijú obyvatelia úplne odlišného pôvodu a trochu inej prítomnosti. Poďme si predstaviť ich ostrov a hlavne pláže, na ktorých páli slnko po celý rok. viac »

Najoriginálnejšie hotely v Karibiku: Kam za Schwarzeneggerom a kam za „zábavou pre dospelých“

Biely piesok, palmy a
2016-03-27 07:00:00

Mohli sa na Kube stretnúť mafián Lucky Luciano, britský premiér Winston Churchill a tanečník Fred Astaire? Pokojneáno, dokonca v jednom hoteli, v ktorom -hoci v rôznych rokoch - bývali. Okrem hotela slávnych v Havane nájdete v Karibiku mnoho ďalších originálnych hotelov. Niekoľko z nich si ukážeme. Trebárs ten na súkromnom polostrove alebo jamajský hotel len pre dospelých. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa